Mřížkový koláč s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenMřížkový koláč z křehkého lineckého těsta patří mezi nostalgické vzpomínky na mléčné bary. Nejčastěji se prodávaly s tvarohovou nádivkou a pikantní marmeládou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mřížkový koláč z křehkého lineckého těsta patří mezi nostalgické vzpomínky na mléčné bary. Nejčastěji se prodávaly s tvarohovou nádivkou a pikantní marmeládou.…
Sklizeň jablek je typickým znakem podzimu. Pokud máte letos velkou úrodu, zúročte ji a připravte tento jednoduchý jablečný koláč, ve kterém suroviny jednoduše skládáte…
Výborný a oblíbený tvarožník není nijak složitý a zvládnou ho i méně zkušení. Výsledný koláč je šťavnatý a na povrchu křupavý. Tvarožník můžete na talířku doplnit ovocem.
Nevíme si rady se zásobou jablek? V tom případě stojí za vyzkoušení osvědčený tradiční recept na skvělé jablečné řezy. Jsou jednoduché na přípravu, křehké, vláčné a mile…
Bábovka může mít mnoho podob, krom klasické třené, olejové nebo mramorové můžete upéct třeba tuto, z tvarohového těsta. Díky tvarohu je moučník krásně vláčný a nedrobivý…
Co by to bylo za svatbu bez lahodných domácích koláčků. Můžete je dělat prťavoučké, větší nebo ještě větší. Nahoru použijte švestková povidla, nebo vyzkoušejte třeba…
Máte chuť na moučník s mrkví, ale nechcete péct stále dokola buchtu nebo dort? Vyzkoušejte mrkváče podle našeho receptu. Křehké zvenku, vláčné uvnitř, přesně takové jsou…
Ořechy a čokoláda tvoří dokonalou dvojici, která zaručuje delikátní požitek. Tento ořechový koláč je jednoduchý a na přípravu nenáročný moučník, ale o to lépe chutná.…
Máte chuť na kakaový strouhaný koláč jako od babičky? S tímto receptem ho snadno zvládnete. Jemná tvarohová náplň a strouhané kakaové těsto tvoří skvělou kombinaci,…
Bábovka z tvarohu už se mezi hospodyňkami značně rozšířila a kdo ji zkusí, nedá na ni dopustit. A není se čemu divit, protože vláčnější bábovku snad ani nenajdete. Menší…
Klasické povidlové šátečky známe jistě všichni. Občas ale není čas nebo chuť na přípravu kynutého těsta, a tak vám přijde vhod rychlý recept na šlehačkové těsto. Je…
Tyto křehké tvarohové šátečky jsou přímo kouzelné díky své bleskové přípravě a výborné chuti. Vystačíte si s pár základními surovinami a díky tvarohu budou vláčné.…
Pro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, který budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť…
Med a ořechy tvoří dokonalou kombinaci, která nikdy neomrzí. Tentokrát zkuste tyto dvě suroviny použít v jednoduchém moučníku. Pláty medového těsta, ořechová krusta a…
Pokud vám zbylo pár bílků a přemýšlíte, jak je zužitkovat, doporučujeme vyzkoušet následující recept. Bílkový chlebíček je klasika, která nikdy neomrzí. Najdete v něm…
Máme pro vás tip na koláč, nebo chcete-li buchtu, po kterém se během chvilky jen zapráší. Využijte sezónní ovoce a pusťte se do pečení. Zvládne ho každý a hotovo je za…
Drobenkové koláče jsou nepřekonatelné pro svou jednoduchou přípravu a geniální chuť. Ovoce můžete vybrat podle chuti nebo sezónnosti. My jsme zvolili borůvky, které jsou…
Jednoduchý a rychlý recept na netradiční slaný koláč. Skvělá náplň ze sýru, smetany s chutí muškátového květu. Můžeme přidat dle naší chuti i uzeninu, cibuli, nebo…
Dáte si dezert jako hlavní chod? Připravte si nadýchané buchtičky s jemným pudinkovým krémem podle našeho receptu. Jednoduchou klasiku zvládne hravě i začátečník a…
Ať už vás čeká rodinná oslava, přátelské posezení nebo večer u filmu, tyto křupavé tyčinky se hodí na každou takovou příležitost. Posypat si je můžete tím, co máte rádi…
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…
Bábovka je tradiční český moučník, který se peče snad v každé rodině. Zkuste ji tentokrát obměnit a rodinu překvapit novou chutí. Snadná, na suroviny nenáročná, přesně…
Jedná se o starý osvědčený recept, podle kterého pekly už naše babičky. Rozpeky jsou skvělé jak na sladko, třeba se švestkami a cukrem, tak naslano s různými omáčkami.…
Do mísy dáme heru, cukr a žloutky – důkladně ušleháme, do hotového přidáme tři banány rozmačkané na jemnou kaši, vmícháme mouku s práškem a vanilkou. Nakonec vmícháme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Fytoterapeutka Monika Poledníková radí, jak na univerzální tymiánový sirup. Má blahodárné účinky na zdraví, říká odbornice
MasterChef Česko 2022: Jak zajistit, aby bylo suflé dokonale nadýchané a nesrazilo se? Důležité je správné šlehání i vymazání formy
Portugalský sendvič bifana se připravuje jen ze dvou ingrediencí: Neuvěřitelně křehký a báječně šťavnatý je díky marinádě z vína