Trhací chlebík (Pull Apart Bread)
Recept ještě nebyl hodnocenTrhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Trhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem.…
Příjemně sladký moučník nesmí chybět u šálku dobré kávy. Strouhaný tvarohový koláč, skládající se z kakaového těsta a tvarohové náplně, není nijak složitý na přípravu a…
Perníčky už nejsou záležitostí pouze vánočních svátků, stejně tak je můžete s dětmi upéct i na Velikonoce. A jelikož se dětem zpravidla nechce čekat než změknou, máme…
Žmolenkový koláč s ovocem je osvědčený domácí moučník, který se hodí ke kávě i na cesty. Jednoduché těsto, šťavnaté borůvky nebo rybíz a křehká máslová drobenka spolu…
Hojnost cuket na zahrádce nás nutí hledat způsoby jejich využití. Sladké pečení je jednou z mnoha možností. Pečení v chlebíčkové formě je jednoduché na manipulaci i při…
Pokud patříte mezi milovníky máku, tento moučník si zajisté najde své pravidelné místo ve vašem repertoáru. Maková buchta s krásně vonícím vanilkovým krémem a ořechovou…
Nápadů na dobré ovocné koláče není nikdy dost. Tento chutný koláč s meruňkovým džemem, tvarohovo-máslovou náplní a ovocem je ozvláštněn dvěma druhy želatinových polev,…
Křehké linecké těsto, šťavnatá jablečná náplň a sladké rozinky vytvářejí koláč, který nikdy nezklame. Tradiční kombinace chutí potěší u nedělní kávy i při slavnostní…
„Šmorn“ je zkomolenina původního německého výrazu schmoren, což znamená smažit či pražit. Toto prastaré jídlo má mnoho podob jak slaných, tak sladkých. Někdo opéká na…
Jednoduchý a vláčný tvarohový koláč s ovocem podle sezóny, v tomto případě s broskvemi. Kombinace jemného těsta, tvarohu a šťavnatého ovoce potěší všechny milovníky…
Třívrstvý moučník s kakaovým základem, tvarohem a vláčným piškotovým těstem je poctivý domácí koláč, který potěší nejen chuťově, ale i na pohled. Díky čerstvému ovoci v…
Přemýšlíte jak upéct rychlou a jednoduchou buchtu, která nebude fádní? Máme pro vás skvělý tip. Krásně vláčná a nadýchaná buchta, která voní po oblíbené tyčince Margot a…
Vymažeme a vysypeme si plech, připravíme ovoce. Do mísy si dáme Mascarpone, Ricottu, vejce cukru a pořádně prošleháme. Podle potřeby přiléváme podmáslí, stále šleháme.…
Tak akorát sladká, vláčná a chuťově perfektně vyvážená. Navíc je její příprava opravdu snadná. Řeč je o bábovce s povidly a zakysanou smetanou. Klasické lité těsto…
Drobné dortíky z rychle upečeného těsta naplníme máslovým krémem ochuceným rumem a kakaem. Povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou a ledovými kaštany tak, aby vznikl…
I bez vajec můžete upéct velice dobrý moučník, například tento jednoduchý a velice dobrý makovec. Zkuste tento ověřený hrníčkový recept na skvělý moučník, který zvládne…
Jednoduchá, výborná a rychlá sýrová omáčka s kuřecím masem zahuštěná taveným sýrem. Tento rychlý oběd nebo večeři zvládne opravdu každý. Potřebné suroviny máte navíc…
Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…
Jáhly jsou snadno stravitelné, bezlepkové a lze je připravit na mnoho způsobů, přesto jde o poměrně opomíjenou surovinu. Ochutnejte je v klasickém staročeském nákypu s…
Perkelt, původní maďarský pokrm, je jakýmsi příbuzným guláši. Ideálně vyvážené poměry chutí masa, cibule a koření v tomto pokrmu nám dávají československé normy.…
Upřednostňujete spíše ovocné dezerty, ale s přicházejícím podzimem postupně přesedáte na hutnější moučníky? Máme pro vás tip na makovou bábovku. Zaručeně bude odměnou…
S příchodem léta se pojí i sklizeň krásně červených a sladkých jahod. Vsaďte na klasiku a upečte krásně nadýchanou bublaninu se zakysanou smetanou. Tento sladký moučník…