Kuřecí prsa na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenZákladem každého grilování je dobře namarinované maso. Snadným řešením je pak maso kuřecí v marinádě, kterou přizpůsobíte své chuti. Takže ji můžete udělat třeba víc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základem každého grilování je dobře namarinované maso. Snadným řešením je pak maso kuřecí v marinádě, kterou přizpůsobíte své chuti. Takže ji můžete udělat třeba víc…
Klasické lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem zná snad každý. Jejich zeleninová obměna sice bešamel neobsahuje, ale to jim neubírá na chuti. Do těchto lasagní navíc…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Tato kombinace měkkého lilku, šťavnatých žampionů a rozpuštěného sýra vytváří lahodný…
Kotlety připravené podle mistra kuchaře, vyladěné do posledního detailu. Chuťově vyvážená kombinace bylinek a česneku povzbudí chuťové buňky a udělá radost všem…
Připravte si pikantní bůček pečený nad bramborami. Velká výhoda receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o nic se nestaráte. Po třech hodinách vytáhnete voňavý a…
Lehce pikantní žampionový gulášek vás svou chutí překvapí natolik, že vám v něm maso jistě chybět nebude. Uvařte si jej s knedlíkem či těstovinami. Milovníci hub si…
Nadrobno nakrájenou slaninu opražíme, až vypustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Do mísy dáme mleté maso, přidáme rohlíky, které jsme předtím…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy (3-4 z jednoho řízku). Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme odležet. V pánvi rozpálíme máslo a maso na něm…
Domácí drobné pečivo je potěšením pro chuťové pohárky. Zvlášť, když se na jeho přípravu použije kvásek. Toto sýrové pečivo je nadýchané, propečené dokřupava a na svém…
Troubu předehřejte na 180 °C. Do většího uzavíratelného sáčku vsypte mouku, kmín, sůl a pepř. Promíchejte, přidejte stehna či čtvrtky a sáčkem pořádně zatřeste, aby se…
Steak minimálně hodinu před pečením vyjmeme z lednice, aby získal pokojovou teplotu. Potřeme z obou stran lehce olejem, opepříme a posypeme hojně nasekanými bylinkami…
Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným…
V létě se nám daří mnohdy připravovat pokrmy ze surovin, které máme buď na zahrádce nebo nasbíráme třeba v lese. Tak můžeme spojit lesní houby s čerstvými paprikami.…
Zkuste kuřecí játra vymazlit pečlivou přípravou a přidáním kvalitních přísad. Moravské červené víno, spaření kousků jater i konečné dochucení udělá z obyčejné lehce…
Skvělou volbou nejen pro slavnostní oběd, ale i večeři jsou válečky z mletého masa pečené v listovém těstě. Kombinace šťavnatého masa s jemnou vůní tymiánu a křehkého…
Připravíme si bešamel, v rendlíku rozpustíme Ramu nebo máslo, přidáme hladkou mouku, pokud je třeba, přidáme malinko tuku nebo mouky, uděláme světlou jíšku, za stálého…
Maso vykostíme a vyřežeme ty největší šlachy, z obou stran osolíme a okmínujeme. Na dno pekáčku dáme nakrájenou slaninu a snítky tymiánu, na ni položíme maso kůží nahoru…
Na pánev vložíme výpek z kachny. Pokrájenou cibuli na kachním výpeku orestujeme dozlatova. Přimícháme nadrobno pokrájený česnek. Játra opepříme a opečeme na druhé…
Rychlé cuketové těstoviny voní slaninou a připravíte je do půl hodiny. Dle chuti přidejte lístečky tymiánu a posypte oblíbeným sýrem. Jednoduchá večeře, kterou hravě…
Maso po stranách nařízneme. Olivový olej, kayenský pepř, čerstvý tymián, hořčici, pokrájenou cibuli, kari koření, sůl a pepř rozmixujeme do hladké konzistence. …
Stačí trocha běžných surovin a jídlo vonící středomořím je hotové. Jemné kuřecí maso pečené v jogurtu, obklopené zeleninou, provoněné bylinkami a výrazným sýrem, je…
Slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi ji vyškvaříme. Přidáme houby a chvilku je restujeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přidáme kousek másla. Necháme…
Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, osolíme a zakapeme olivovým olejem, přidáme čerstvý tymián a řádně promícháme. Pekáč dáme do…