Salát z pečené červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenSbíhají se vám sliny při pohledu na sytě rudé bulvy červené řepy, nebo nemáte zdání co s touto podzimní kráskou dělat? V obou případech se chopte našeho receptu. Vy z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sbíhají se vám sliny při pohledu na sytě rudé bulvy červené řepy, nebo nemáte zdání co s touto podzimní kráskou dělat? V obou případech se chopte našeho receptu. Vy z…
Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit. Maso…
Jemné králičí maso dušené ve smetanové omáčce se rozplývá na jazyku a skvěle ladí s domácími špeclemi provoněnými tymiánem. Tradiční recept v moderním podání, který…
Vepřová panenka plněná plátky slaniny a voňavou houbovou směsí je vhodným jídlem pro nedělní oběd. Podáváme ji s celerovým pyré, které plně nahradí klasickou bramborovou…
Batáty dobre umyjeme a odrežeme končeky. Batáty narežeme na kolieska asi 1 cm hrubé tak, že ich nedorežeme, aby ostali celé (urobíme tzv. vejár).Kokosový olej necháme…
Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Candát je oblíbená sladkovodní ryba a jeho maso je delikátní. V tomto receptu jej jen opečeme na pánvi a podáváme k…
Pokud máte rádi česnek a kořeněná jídla, zkuste kuřecí maso proložit uzeným, přidat bylinky a zasypat spoustou cibule a česneku. Šťávu z cibule doplněnou uzeným vývarem…
Lehce pikantní žampionový gulášek vás svou chutí překvapí natolik, že vám v něm maso jistě chybět nebude. Uvařte si jej s knedlíkem či těstovinami. Milovníci hub si…
Na oleji osmažíme cibulku a přidáme pokrájenou veškerou zeleninu i hlívu ústřičnou a pridáme k cibulce také orestovat. Osolíme, opepříme, doladíme vegetou, tymiánem a…
Nejprve si dáme vařit propláchnutou quinou do osolené vody ( 1 díl quinoy a 1,5 dílu vody). Vaříme 15-20 minut, poté odstavíme a necháme dojít ještě 5 minut. Veškerá…
Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, cibuli a kapii na kostičky, jarní cibulku na kolečka, česnek prolisujeme.V pánvi na troše oleje maso zprudka opečeme ze všech stran a…
Vinnou klobásu vymáčkeme ze střívka a promícháme s lístky tymiánu. Přiravenou směsí naplníme očistěné hlavičky Portobella. Narovnáme je do zapékací ´misky, pokropíme…
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, jen propláchlé a okapané na cedníku.Na…
Prvně jsem si kotletu nakrájela na kostky (klidně větší, stejně pak půjdou do mixéru), osolila ji, opepřila a na kousku másla kostky osmahla a pak dala stranou. Před…
Panenku očistíme od případných blan a rozřízneme na plát.Z obou stran osolíme, opepříme a k jedné třetině po delší straně naskládáme vedle sebe plátky Hermelínu, na ně…
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na větší hranolky. Dáme vařit osolenou vodu a do vroucí vhodíme mrkev i celer. Přidáme pár kapek z citronu a vaříme cca minutku. Po té…
Boloňské ragú můžete připravit i bez přemíry tuku. Pokud necháte všem surovinám prolnout chutě při dlouhém dušení, docílíte autentickou a skvělou chuť a zároveň budete…
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…
Stehno očistíme a osolíme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Tymián opláchneme.Stehno dáme do pekáčku, poklademe kousky česneku a tymiánu, podlijeme…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm). Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy,přidáme bobkové listy a lístky tymiánu…
Rybí filátka osušíme a zakápneme citronem. Na pánvi rozehřejeme olej, rybu zprudka opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme vínem, které necháme vyvařit. Přidáme rajčatové…
Čočku propláchneme a uvaříme podle návodu - nemusí se předem namáčet. Osolíme a ochutíme citronovým pepřem.Připravíme vejce: Do hrnečku vložíme potravinářskou folii,…
Letní dny jsou zpravidla plné pokrmů z plodin, které nám rostou na záhonu. Tři takové suroviny můžeme zpracovat do tohoto bezmasého pekáčku. Brambory, cuketu a dýni…