Pomalu pečená krůtí stehna

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 2,5 hodiny 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

2 krůtí spodní stehna s kůží (800 g s kostí)
2 dkg chalupářské slaniny
mletý kmín
trocha mořské soli
čerstvý tymián
voda
Špenát:
1 jarní cibulka
100 g baby špenátových lístků
2 dkg chalupářské slaniny
1 ředkvička
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso vykostíme a vyřežeme ty největší šlachy, z obou stran osolíme a okmínujeme. Na dno pekáčku dáme nakrájenou slaninu a snítky tymiánu, na ni položíme maso kůží nahoru a na ně přidáme ještě trochu tymiánu, podlijeme hrnkem vody.

  2. Přikryjeme pekáč a dáme do předehřáté trouby na 180°C. Asi po hodině můžeme maso podlít výpekem a přilít trochu vody a nechám maso dopéct do růžova/doměkka. Podávala jsem se špenátem a bezlepkovými bramborovými knedlíky.

  3. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno, ředkvičku na tenké půlměsíčky a spolu se špenátem v kastrolu osmažíme na jemně nakrájené slanině.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pomalu pečená krůtí stehna

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo