Žampiony " Wellington"
Recept ještě nebyl hodnocenZ žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno, mrkev na kolečka, zázvor a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Do kastrůlku nalijeme sojovku, přidáme med, zázvor, česnek,…
Připravíme si bešamel, v rendlíku rozpustíme Ramu nebo máslo, přidáme hladkou mouku, pokud je třeba, přidáme malinko tuku nebo mouky, uděláme světlou jíšku, za stálého…
Kuřecí stehna z obou stran osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, která na rozehřátém oleji necháme zesklovatět. Přidáme kuřecí…
Dle názvu je recept přisuzován známému kuchaři. Ať už to je, či není pravda, kombinace česneku a tymiánu nemůže nic pokazit. Dobře namarinovaná křidélka se stanou…
Dva dny před vlastní přípravou rozkrájíme králíka na porce a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou.Uložíme do vhodné nádoby, přidáme 5 nakrájených šalotek, mrkev…
Den předem si maso naložíme: potřeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem, kmínem a sušeným tymiánem a celé obalíme v česneku. Druhý den si předehřejeme troubu na 150…
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer. Krátce zarestujeme, přidáme rajčata, zasypeme paprikou.…
Kohúta rozporcujeme, osolíme, okoreníme a necháme stáť.V malom hrnci si pripravíme "mirepoix" - zmes na ochutenie omáčky. Na rozpustenom masle opečieme na jemno cibuľky,…
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou, přendáme do misky a necháme vychladnout. Poté přimícháme brynzu a posekané bylinky. Do prsou vytvoříme nožem…
Mozečky asi na hodinu vložíme do studené vody s octem, propláchneme, očistíme od blan a krevních cévek, propláchneme a povaříme 10 min. v osolené vodě spolu s bylinkami.…
Hermelín podélně rozřízneme a ve dvou kusech toustového chleba uděláme formičkou nebo skleničkou otvory o stejném průměru, jako má Hermelín.Pak toustíky zkompletujeme,…
Plátky masa nařízneme po okrajích, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle dohněda. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme ještě lžičku másla a vhodíme…
Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s hořčicí, libečkem, solí a pepřem. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájejte na kousky a přidejte k masu, dosolte.Slaninu můžete…
Den předem vepřovou panenku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a posypeme lístky čerstvého tymiánu. Dáme do lednice uležet. Před přípravou maso z lednice…
Troubu rozehřejeme na 200°C, zapékací formu vyložíme pečícím papírem. Do připravené formy stočíme vinnou klobásu a vložíme ji do rozehřáté trouby ještě dřív, než začneme…
Steak minimálně hodinu před pečením vyjmeme z lednice, aby získal pokojovou teplotu. Potřeme z obou stran lehce olejem, opepříme a posypeme hojně nasekanými bylinkami…
Rohlíky, nakrájené na kostky, prolijeme mlékem a necháme nasáknout. Špek nakrájíme na maličké kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme, 1 cibuli nakrájíme na jemno. Vše…
Krůtí stehno vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5cm silné. Vložíme je do vhodné nádoby, osolíme, zasypeme nakrájenou cibulí,na hranolky…
Plátky masa lehce naklepeme a poprášíme moukou. Přebytek mouky oklepeme. V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova. …
Panenku očistíme od případných blan a rozřízneme na plát.Z obou stran osolíme, opepříme a k jedné třetině po delší straně naskládáme vedle sebe plátky Hermelínu, na ně…
Nejdříve si připravíme marinádu. Máslo přepustíme a smícháme se všemi přísadami. Do marinády naložíme steaky z tuňáka. Marinujeme minimálně 1 hodinu - čím déle, tím…
Brambory i se slupkou umyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pánve s rozpáleným olivovým olejem, přidáme neoloupaný česnek, několik snítek tymiánu a opékáme doměkka…
Žebra omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme, opepříme, posypeme sekaným česnekem, zastříkneme olejem, podlijeme trochou vody a v troubě je necháme cca 10 minut…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Vykrajované ořechové měsíčky: Mleté ořechy a rumová poleva jim dají chuť i vůni, a připravují se úplně jinak, než jste zvyklí
Sasko na talíři: Ochutnali jste někdy lipské skřivánky nebo drážďanský tvarohový koláč? Máme recept!
Rajčata ve skle: Jak udělat domácí kečup, omáčku sugo nebo sušená rajská jablíčka?