Telecí ossobuco se šafránovým rizotem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Dýně není jen polévka, připravit z ní můžeme spoustu různých pokrmů. Třeba skvělé krémové dýňové rizoto, které se perfektně hodí i pro slavnostnější příležitosti. Jeho…
Dýňové rizoto je krémový a voňavý pokrm, který přináší dokonalé spojení sladké dýně a jemně ochucené rýže. Toto podzimní jídlo plné barev a chutí je skvělou volbou, kdy…
Jemné maso candáta, opečené dozlatova na másle, v doprovodu lehké a voňavé pažitkové omáčky kombinaci chutí, která potěší i náročné jazýčky. Omáčku můžeme zvýraznit…
Krémové polévky vynikají svou sytostí, díky které mohou sloužit i jako samostatný chod. Tato z pórku a jarní cibulky chutná skvěle díky použitému bílému vínu a vývaru.…
Maso mírně osolíme, posypeme provensálským kořením, potřeme hořčicí z obou stran. Zabalíme do šunky, propíchneme páratky, aby šunka nepadala. Maso zprudka opečeme na…
Rybí filety si prořízneme na větší plátky. V misce si smícháme najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu (omytého), najemno nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a…
Sádlo vyškvaříme, škvarky vytáhneme. Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené,…
Hlívu nakrájíme na kousky a 5 minut ji opékáme na směsi másla a olivového oleje. Přidáme kolečka zelené cibulky a rozetřený česnek a opékáme dalších 5 minut. Zalijeme…
Z kotlet odstraníme tuk (jehněčí ho moc nemá), dlaní trochu naklepeme, osolíme z obou stran, obalíme v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem a několikrát je obrátíme,…
Maso nakrájíme na plátky a zprudka opečeme na oleji, osolíme, opepříme a vložíme do PH. Na pánev přidáme máslo, necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, zasypeme…
Maso osolíme, opepříme a v pánvi zprudka opečeme na másle dohněda. Na posledních pár minut přidáme klobásky. Vše vyjmeme a ve výpeku opečeme na větší kusy nakrájenou…
Kuřecí plát osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninou, na ni rozložíme mozarellu, kterou jsme nakrájeli na tenké plátky, posypeme kousky rajčat a kolečky oliv.…
Krůtí stehna osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na směsi másla a oleje. Jakmile má maso křupavou kůrčičku, přendáme ho do pekáčku a vložíme do trouby,…
Slávky propláchněte v misce s vodou. Ty, které jsou otevřené, vyhoďte.Šalotku nakrájejte nadrobno. Česnek nakrájejte na plátky.Na olivovém oleji restujte šalotku,…
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se,…
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. Na každý dáme trošku okapaného zelí, kousek klobásy a zavineme. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky zprudka…
Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta. Dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme mouku. Řádně všechno promícháme. V hrnci si rozpálíme sádlo a maso restujeme za…
Na oleji si zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené řapíky celeru a chvilku společné opékáme. Zalijeme vínem a necháme odpařit. Poté si rozmícháme…
Zemiaky nešúpeme pred varením, aby nič nestratili zo svojej chute. Spomínam zemiaky na pečenie a to z jedného jediného dôvodu - existujú 2 typy zemiakov - zemiaky, ktoré…
Belugu dejte vařit do změknutí (tj. asi 20 minut). I quinou uvařte (cca 20 minut) Šalotku nakrájejte nadrobno. Hlívu nakrájejte na menší kousky. Cuketu nakrájejte na…
v mističce smíchejte víno, kokosové mléko, limetovou šťávu a rybí omáčku. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte římský kmín a šalotku. Opékejte asi 1 minutu, dokud…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokrájené maso pak promícháme se špetkou soli, dvěma lžícemi sójové omáčky a kukuřičným škrobem a necháme nejlépe přes…