Kuřecí perkelt se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava: Slaninu nakrájíme na kostičky 1x1 cm, očištěnou zeleninu nakrájíme rovněž na kostičky (mrkev, celer). Oloupanou cibuli nasekáme, vyčištěné paprikové lusky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Příprava: Slaninu nakrájíme na kostičky 1x1 cm, očištěnou zeleninu nakrájíme rovněž na kostičky (mrkev, celer). Oloupanou cibuli nasekáme, vyčištěné paprikové lusky…
Na dno pekáčku rozložíme uzený bůček a na něj plátky česneku. Potom přidáme osolené a opepřené plátky kýty. Solíme opatrně, uzené je většinou dost slané. Vše zalijeme…
Jahňace mäso prešpikujeme cesnakom, potrieme olejom a osolíme. Vložíme do pekáčika.Mäso obložíme pórom na rezaným na kolieska, mrkvou narezanou na hranolčeky a na…
Brambory si dáme vařit ve slupce, poté je necháme vychladnout a spolu se sýrem je nahrubo nastrouháme, přidáme posekané bylinky, osolíme a promícháme. Filety si osušíme…
Do vhodné nádoby na marinování dáme koření, olej a 1,5 dcl vína. Rozmícháme. Kuřecí prsíčka rozřízneme na plát a jemně naklepeme. Vnoříme do marinády a necháme minimálně…
Očistěnou zeleninu, nakrájenou na větší kusy, cibuli na půl, česnek vcelku vhoďte do vařící vody, přidejte 2 dl vína, lžíci citrónové šťávy a koření. Chapadla vkládejte…
Plátky ryby osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet.Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, po chvilce přihodíme nahrubo…
Smícháme suroviny na marinádu a vložíme do ní nudličky masa, necháme marinovat aspoň 2 hodiny. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme okapané maso z marinády. Ztlumíme…
Králíka osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a králíka z obou stran necháme zatáhnout. Poté králíka vyjmeme a cibuli orestujeme…
Do menšího pekáčku vložíme umytá, osušená a osolená stehna. Uzené pokrájíme na menší kostky a nasypeme na maso, které obložíme půlky rajčat, přidáme oregano a…
Nejprve očistíme lišky od nečistoty z lese, větší lišky překrojíme. Oloupeme šalotku, a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.V kastrolu rozehřejeme…
Stehná nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, obalíme v múke a opečieme v rozpálenom oleji do červena. Očistenú mrkvu pokrájame na 2,5 cm kusy, ktoré obkrájame do…
Maso naporcujeme na díly 1,5-2cm široké, ostrým nožem prokrojíme, ale nedokrojíme do konce. Osolíme z obou stran. Do otvoru vložíme nádivku, spojíme jehlou nebo párátky,…
Sušené švestky odpeckujeme, dáme do kastrůlku, zalijeme vínem a necháme chvíli máčet. Nádobu se švestkami zahřejeme a dusíme je 20 minut, až jsou měkké.Plátky masa…
Lilek nakrájíme na kolečka ( cca cm široká, ale toto záleží na Vás), osolíme a necháme vyplakat a usušit v ubrousku.Poté obalíme v hladké mouce a na velmi rozpáleném…
Lák svaříme, houby obalíme a usmažíme. Do láku přidáme bílé víno.Na dno větší sklenice dáme cibuli a koření, na to skládáme vrstvy osmažených hub, které prokládáme vždy…
1) Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou.Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava.Potom je vyjmeme,okořeníme…
Na oleji restujeme asi 3 min na malé kúsky nakrájané kuracie mäso.Pridáme na kocky narezanú papriku, na plátky narezaný cesnak a na kolieska nakrájaný pór. Restujeme…
Zelí pokrájíme a lehce posypeme solí. Zatím, co se zelí potí, v kastrolu rozpustíme máslo s medem. Přihodíme lehce vymačkané zelí a několik minut posmažíme. Zužitkujeme…
Na vetsi panvi ohrejeme olej pri stredni teplote, pridame cibuli a dusime ji asi 5 minut, dokud nezmekne. Potom pridame zampiony a asi 3 minuty nechame dusit, casto…
Z masa si uděláme plát, který si naklepeme. Plát masa si osolíme, opepříme, posypeme kořením a silně potřeme hořčicí. Poté plát masa zavineme a zpevníme provázkem.…
Na másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme.Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.Přilijeme vývar, vhodíme bylinky…
Omáčka: V malém hrnci si připravíme světlou máslovou jíšku, zeleninový bujón a vše necháme asi 15 minut pomalu provařit. Přidáme smetanu, nastrouhaný sýr, osolíme,…
Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Přendáme do pekáčku, jednotlivé porce přikryjeme plátky anglické slaniny, přidáme máslo,…