Bezlepkové banánové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenDnes už je mnohem více možností, jak chuťově potěšit i ty, co nemohou klasické moučníky. S použitím bezlepkové mouky připravíme nadýchaný kakaový piškot, který doplní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dnes už je mnohem více možností, jak chuťově potěšit i ty, co nemohou klasické moučníky. S použitím bezlepkové mouky připravíme nadýchaný kakaový piškot, který doplní…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškam do pečiva, olej a drobně nasekaný pomeranč i se šťávou. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme…
Máslové sušenky rozdrťte válečkem nebo mixérem a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenky pak vtlačte na dno dortové formy o průměru 20cm. Želatinový ztužovač vyšlehejte…
Heru rozpustíme, odstavíme a vmícháme cukr. Až směs vychladne (nemusí být úplně studená, stačí teplá) vmícháme celá vejce. Pak přimícháme mouku smíchanou s práškem do…
V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem.Poté postupně zašleháme vejce,mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Vlijeme do formy (dole jsem měla pečící papír a…
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a solí, přidáme cukry, změklé máslo a vejce. Šlehačem vyšleháme na hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané…
Jednoduchý piškotový dezert, který hravě zvládnete připravit i několik hodin před oslavou. Na nadýchaném těstě je bohatá vrstva světlého tvarohového krému se šlehačkou a…
Z bílků vyšlehejte pevný sníh, žloutky s oběma cukry našlehejte do světlé pěny a přišlehejte vodu s olejem. Společně promíchejte mouku, pudinkový a kypřící prášek a…
Nepečený jablečný dort s tvarohem a vaječným likérem je dezert, který spojuje svěží chuť jablek s krémovou jemností tvarohu a jemným dotekem likéru. Je ideální pro…
Dortová forma kulatá 18cm - nejlépe nastavitelná nebo otvírací. Lze i s klasickou formou, jen budou pěny vrstveny na sebe. Ve výsledku budou vidět vrstvy z boku, je to…
Rebarbora je skvělou a osvěžující zeleninou, kterou používáme i do sladkých moučníků. Na nadýchaný korpus navrstvíme piškoty, které zalijeme rebarborovým pudinkem. Horní…
Oblíbenou tlačenku tentokrát připravíme v netradiční formě. Ze smetany a jogurtu vyšleháme lahodný základ, do kterého přidáme kousky osvěžujícího ovoce. Spolu s piškoty…
Na korpus si ušleháme cukr se žloutky do pěny, zašleháme olej, vmícháme mouku, vanilkový cukr a nakonec tuhý sníh z bílků. Do poloviny těsta zamícháme mák. Na malý plech…
Dezerty do skleniček jsou skvělým pohoštěním nejen na oslavách. Dopřát si je můžete prakticky kdykoliv. Když je sezona jahod, neváhejte. Jemný krém ze zakysané smetany…
Panna cotta je jemný dezert ze smetany se želatinou, který můžete dochutit nejrůznějšími omáčkami nebo ovocem. V tomto případě jej doplníme omáčkou z rozmixovaných jahod…
Tvarohy, nevyšlehanou šlehačku, cukr, van.cukr vyšlehat, přidat najemno nakrájený kompot ( asi 1/3 z jednoho nechat na ozdobu ). Podle návodu připravit žel. ztužovače…
Vejce utřeme s cukry do pěny, pak pomalu přidáme prosáté sypké suroviny a nakonec vmícháme ručně metličkou i olej. Dáme péct na 160-170 stupňů. Pečeme podle trouby,…
Korpus: Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, do bílků dáme sůl a vyšleháme na hodně tuhý sníh. Pak postupně lehce smícháme žloutky, sníh a prosátou mouku, vylijeme…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Vtlačíme na dno do dortové formy.Náplň připravíme z tvarohu a zakysané smetany, vmícháme postupně do ztužovače…
Charlotta se skládá z nadýchaného piškotového korpusu, lahodného krému a je plný jahod. Na pohled dort vypadá nádherně díky obložení z cukrářských piškotů. Vaše blízké…
Překvapte své blízké u nedělního posezení u kávy skvělým dezertem, který zpříjemní vaše chvíle. Doslova perfektním letním dezertem jsou mini dortíčky s broskví, které…
Tento moučník je ideální volbou, když máte chuť na něco sladkého, ale nechcete nic těžkého. Osvěžující dezert, který potěší nejen v létě, se skvěle hodí ke kávě i na…
Lehký a nadýchaný moučník s ovocem, který osvěží. Jogurtový krém se šlehačkou doplňuje šťavnaté hroznové víno a ostružiny. Povrch je zalitý čirým želé, které dortu dodá…
Spojení jablečného pyré, jemného tvarohu a piškotového základu vytváří dort, který nevyžaduje pečení a přesto zaujme svou chutí i vzhledem. Ideální sladkost pro horké…