Bezlepkový pařížský dort s malinami

Dietní recepty Bezlepkové Doba přípravy: 10min těsto, 20min pečení, plus chlazení 5 názorů

Dietní recepty Bezlepkové Doba přípravy: 10min těsto, 20min pečení, plus chlazení 5 názorů

Suroviny 6 porcí

90 g cukru moučky
45 g rozpuštěného másla
3 vejce
75 g polohrubé mouky (míchám Unimix a rýžovou krupičku)
75 g nastrouhané čokolády
pikantní marmeláda (malinová)
maliny (mražené)
krémová náplň čokoládová Dr. Oetker (vyšlehat dle návodu) nebo
pařížská šlehačka vyšlehaná s trochou ztužovače (doporučuju želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, mouku, případně nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto dáme do dortové formy do trouby (cca 200°C elektrická trouba) a upečeme. Jestli je hotové zkoušíme špejlí.

  2. S horkým upečeným korpusem manipulujeme opatrně, BL těsto rádo "padá", raději ho necháme v pootevřené troubě dojít a vychladnout.

  3. Po vychladnutí odděláme kraje dortovky, korpus rozkrojíme na dva pláty, každý potřeme marmeládou, spodní poklademe malinami (osvědčily se mi mražené, udrží vysokou vrstvu krému než stačí ztuhnout) a pomažeme vyšlehaným krémem. Přiklopíme druhým plátem, připevníme zpátky kraje formy a celý dort "zapatláme" krémem až po vrch formy.

  4. Vychladíme nejlépe přes noc.

  5. Chutná báječně, ale chuť finálního dortu dost ovlivní použitá mouka, s Jizerkou má zvláštní pachuť.

  6. Nelekejte se dlouhého postupu, je to jednoduché a výsledek rozhodně stojí za to! ;)

Poznámka od kuchařky

osvědčial se malá dortová forma o průměru cca 18cm

Komentáře k receptu Bezlepkový pařížský dort s malinami

  • bernadette bernadette(autor receptu)

    srettka:maliny s tím čoko krémem vážně super, tohle (viz fotky) byl první pokus, tak jsem šetřila s malinami, ale klidně jich tam může být mnooooohem víc, je to mňamka ;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Vypadá to dobře a s těmi malinami to musí být dobroučký:-p:yes:

    Odpovědět

  • bernadette bernadette(autor receptu)

    spagetka: máslo a šlehačka na bezlepkovou dietu nevadí, vadily by na bezlaktozovou ;) jizerka je sice přímo určená, ale mě se s ní třeba špatně peče, proto jí bud míchám s Unimixem nebo rýžovou krupičkou. rozhodně ji neodsuzuju, nepřežila bych nez ní :D
    dietu už držím tři roky (není to moc, ale základní zásady už přece jen znám ;) )
    a k té krémové náplni, to at si každý "nemocný" rozhodne sám, já třeba Dr. Oetkeru věřím a používám ho do BL receptů, kdo nechce, může použít klasickou pařížskou šlehačku, to je na uvážení každého :)

    Odpovědět

  • IvanaLK IvanaLK

    "Bezlepková dieta představuje úplné vyloučení lepku (glutenu) z potravy. Lepek je obsažen v pšenici, žitu, ječmeni a ovsu."

    "Lepek neobsahují brambory, rýže, kukuřice, luštěniny, sója, pohanka, jáhly, amaranth, které je možné používat jako náhradu za potraviny obsahující lepek." zdroj: www.celiak.cz

    Myslím, že máslo ani šlehačka nevadí ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já si moc nejsem jistá, že přísady jsou vhodné ,pro bezlepkovou dietu, ale perfektně ji neznám - máslo,šlehačka, ztužovač, krémová náplň? Odsouzení Jizerky? Jenže mouka Jizerka je určená pro bezlepkovou dietu

    Odpovědět

Tématické fráze: bezlepkový čokoládový dort pařížský dort dr.oetker bezlepkový malinový dort bezlaktozovy dort pařížský dort s marmeládou dort s malinami bezlepkový dort z jizerky bezlepkové dorty recepty dort z jizerky pařížský dort dr oetker pařížský dort bez mouky bezlepkovy dort pařížský dort cena dorty z jizerky bezlepkový čokoládový dort recept bezlepkový dort recept malinovy dort za studena recept na bezlepkový dort bezlepkový mražený dort bezlepkový dort bez mouky