Bábovka: Tradiční česká pochoutka, kterou nikdy nezklamete
Bábovka je klasickým příkladem jednoduchého, ale lahodného dezertu, který se perfektně hodí na snídani, k odpolední kávě nebo jako pohoštění pro návštěvy. Každá rodina může mít svůj vlastní tradiční recept na bábovku, který se předává z generace na generaci. Základem ale vždy je, aby nebyla suchá a dusivá, ale krásně nadýchaná a vláčná.
Jak docílit vláčnosti a nadýchanosti u bábovky?
Příprava bábovky je obvykle velmi jednoduchá. Suché a mokré suroviny se smíchají dohromady a těsto se naleje do formy, a to většinou s hrnkovým odměřováním. Pokud chcete ale získat vláčný výsledek, vyzkoušejte do těsta přidat zeleninu či ovoce v podobě cukety, mrkve nebo třeba jablek. Další možností je přidat do bábovky tvaroh, smetanu, podmáslí, šlehačku, jogurt nebo třeba mascarpone, které se zaručeně postarají o vláčnost.
Tip: Bábovka se dá snadno upéct i bez vajec, vyzkoušejte třeba podzimní dýňovou.
Nejoblíbenější recepty na bábovku
Jak bylo zmíněno, oblíbené jsou především vláčné nedusivé bábovky jako například.
- Tvarohová bábovka,
- mramorová olejová bábovka,
- bábovka s pudinkem,
- bábovka s vaječným likérem,
- třená bábovka,
- bábovka z podmáslí,
- banánová či mrkvová bábovka.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 9 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 13 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
10 luxusních chodů aneb Poslední večeře první třídy na Titanicu: Podávala se pečená kachna, broskve v želé i francouzská zmrzlina
Domácí antibiotika podle našich babiček: Cibule a křen vás zachrání při rýmě i kašli
Coco Chanel věřila, že víno a kaviár ji udrží věčně mladou. Ujížděla na horké čokoládě a občas si dala francouzskou cibulovou polévku