Koření a ochucovadla dodají jídlu ten správný šmrnc. Čím vším je možné pokrmy doladit?
Kvalitní koření a dochucovadla dodají jídlům tu správnou chuť. Používají se do polévek, omáček, na maso, ryby, zeleninu, prostě na cokoliv chcete. Na výběr máte ze spousty různých druhů, a dokonce i úprav - koření může být mleté, drcené, celé, ale i tekuté.
Existuje jednodruhové koření i směs
K dostání je jak jednodruhové koření, tak i směsi používající se na speciální jídla.
- Jednodruhové koření zahrnuje například bylinky (bazalka, oregano atd.), chilli, kmín, sušený česnek, pepř, kari, kurkumu, mletou papriku a spoustu dalších.
- Směs koření se používá, abyste doma nemuseli mít všechny druhy. Existuje například koření na ryby, na pizzu, na čínu či specifické Garam Masala koření. Na klasické české omáčky se pak často používá takzvané divoké koření.
Domácí koření
Pokud máte rádi věci vlastní výroby, pak si můžete zkusit vyrobit i domácí koření. Nejčastěji se ze směsi nasušených bylinek vyrábí polévkové koření, ale můžete si z několika koření vytvořit vlastní směs třeba na maso, těstoviny, grilovanou zeleninu či do omáček. Míchání směsí vám poté při samotném vaření ušetří spoustu času.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 9 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39