Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pod pojmem chlapské jídlo do práce si často představíme kus masa, který nepotřebuje přílohu, ale stačí k němu krajíc chleba nebo jiné pečivo. Vhodné ale mohou být i lehčí saláty nebo pomazánky. Prostě něco, co není třeba ohřívat.

Ne každý má možnost si jídlo v práci ohřát nebo dojet někam na teplý oběd. Pak nezbývá nic jiného, než si připravit oběd do krabičky a sníst si ho přímo na místě. Proto vám přinášíme přehled jídel, která zasytí, není třeba je ohřívat a přitom skvěle chutnají.

1/15

    1 z 15

    Křimický řízek

    Křimický řízek

    Řízek s chlebem je typickou českou svačinou na výlet. Tím jistě nepohrdne téměř žádný muž, který těžce pracuje a má hlad. Když bude mít v krabičce i nějakou tu zeleninu nebo kyselou okurčičku, bude oběd dokonalý. 

    4 z 15

    Nakládaný bůček za studena

    Nakládaný bůček za studena

    Od takového oběda bude mít váš muž sice pořádně zamaštěné ruce, ale o to blaženější pocit v břiše. Týden uleželý bůček s česnekem, potřený marinádou, je prostě lahoda. Nejlepší je k němu zakousnout čerstvý krajíc chleba, ale dobře poslouží i jiné pečivo. 

    5 z 15

    Studený čočkový salát

    Studený čočkový salát

    Čočkový salát je chutným a sytým jídlem, dá se jíst samotný, s chlebem nebo jako netradiční příloha. Uzená šunka a vejce tvoří zajímavou kombinaci, která vám jistě zachutná. Salát je dobré nechat nějakou dobu odležet v lednici, aby se propojily chutě.

    7 z 15

    Plněná paprika na studené pohoštění

    Plněná paprika na studené pohoštění

    Plněná paprika může být lehkou svačinkou, když zrovna nemáte chuť na syté a těžké jídlo. V této variantě je plněná směsí másla, pomazánkového másla, cibulky a petržele, ale přidat můžete i jiné libovolné suroviny, dle stavu vaší ledničky. Přílohou může být celozrnné i bílé pečivo.

    13 z 15

    Těstovinový salát

    Těstovinový salát Video

    Těstovinové saláty jsou vděčným jídlem, které si můžeme přizpůsobit podle aktuálního stavu lednice a spíže. Zelenina příjemně osvěží a maso i těstoviny zasytí. Jedná se o ideální oběd do horkých letních dnů, do kterého lze použít majonézu, jogurt nebo zakysanou smetanu.

    14 z 15

    Karbanátek

    Karbanátek

    Karbanátek je nejjednodušší způsob, jak zpracovat mleté maso. Kromě vepřového a hovězího lze použít i maso králičí, drůbeží nebo zvěřinu. Dozlatova osmažený karbanátek je chutným jídlem i zastudena. Můžeme ho vložit do housky, přidat hořčici i nějakou zeleninu a chutný oběd je hotový.

1/15

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více