Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křimický řízek

Řízky se dají připravit na spoustu způsobů. Restované plátky vepřové pečeně obalíme v těstíčku ze zelí, vajec a mouky, které pořádně ochutíme česnekem. Pak už jen stačí je osmažit dozlatova a šťavnaté řízky v křupavém obalu jsou hotové.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

22. 10. 2015 21:13

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 652 kJ / 634 kcal
Bílkoviny45,24 g
Tuky31,41 g
Vláknina18,88 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 4,41 g
Sůl10,84 g
Sacharidy35,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nalim122 nalim122

1. 1. 2024 13:09

Křimický řízek nemá chybu, super a dík za recept

Milo1 Milo1

19. 4. 2023 07:58

Děkuji za recept. Vyzkoušel, usmažil, "sežral", pochutnal... Další komentář netřeba... :yes::yes::yes:

Milo1 Milo1

10. 10. 2017 23:27

Na Křimický řízek jsem chodil v Plzni do "Řemeslnické besedy". Tam jsem se seznámil s šéfkuchařem a ten mi prozradil, že do těstíčka přidává asi deci a půl (na 4 porce) plzeňského Prazdroje, který jemně vmíchá do těstíčka. Je potom více "nadýchané"... :yes:

terezicka1 terezicka1

10. 12. 2015 21:45

Omlouvam se, dopsala jsem, ze maso přijde mezi těsto na pánvi. Je to na způsob ondráše.

aidaho

9. 12. 2015 08:19

ivana:je to odfláknuté:-p

ivana

3. 12. 2015 11:51

několikrát jsem recept přečetla,ale pořád nechápu,kam se dá to odložené maso.hodně podivný recept:-D

kutil25

11. 11. 2015 22:02

terezicka1:každý má jinou chut a názor.když mě to nechutná tak to nedělám.krytyzovat je lehké.:yes:

terezicka1 terezicka1

27. 10. 2015 21:43

V pohodě, radsi pro klid jsem se zeptala. Vidam tu rajskou a nebo veprove na paprice na milion způsobů..hezky vecer.

casino casino

26. 10. 2015 20:13

spagetka: "Adminům nevadí podobné recepty..."
No, maminka a administrátor má vždy pravdu;-)
Od administrátorů je to výborný komerční počin:yes: od uživatelů "zločin" :no::-*:-D:-))
Jsem žádostiv těch zase "nových" receptů, až zase bude probíhat nějaká soutěž zase o něco:-O

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 10. 2015 17:37

spagetka:omlouvám se,asi jsem to napsala nesrozumitelně...
Mě nevadí tento recept,ani to,když někdo přidá podobné recepty;-)Jen jsem navázala na komentář od jarda Kadic::-)Jednou větou-když někdo nemá například sladkou papriku,nahradí ji pálivou a jídlo přidá jako nový recept.
Takže u Terezčiného receptu tak jako Jarda v žádném případě nevidím důvod,aby ho nechala smazat:-)

spagetka spagetka

26. 10. 2015 07:52

Anna Kocikova: a proč by to mělo vadit? Adminům nevadí podobné recepty a každý z nás si za tím svým, když je podobný (ne totožný) stojí, ty sama máš také podobné a výborné !!!!!!! recepty, a nejen ty, každý má nějak uzpůsobené své vaření, ale na tom přece nic není.
Navíc osobně podobné recepty vítám:yes::yes:, protože si můžu vybrat, nemám špenát, můžu dát mangold? Ejhle, můžu, tak proč ne ;-);-);-);-)
Prostě admini nastolili míru tolerance a možnost výběru.
P.S. - s tím kořením s tebou souhlasím, protože, okořenit si to můžeme dle sebe a není to hned nový recept, pokud zvolím ale stejné suroviny a stejný postup. Pokud ale vařím jinak, dám jiné, i když podobné suroviny hlavní, už je to podobný recept.

tejaja tejaja

26. 10. 2015 07:16

Terezka, v žiadnom prípade nič nemaž. ;-);-) Recept je pekný, nenechaj sa odradiť. Povznes sa nad niektoré komentáre a ideš ďalej. ;-)

hosta hosta

26. 10. 2015 00:27

terezicka1: Nenech se odradit, recept je moc hezký a to, že Paprika připomněla svůj podobný, nebylo jistě myšleno zle. :yes:

terezicka1 terezicka1

25. 10. 2015 23:54

Dekuji za podporu, uz jsem občas schytala nehezke komentáře. Co se da delat, kazdemu se nezavdecim :-S

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 10. 2015 22:30

Terezko,takové jídlo jsem ještě nikdy nezkoušela:-8Recept se mi líbí,díky za něj:-K:-p:yes:

Teda Vážení,co se tady v poslední době děje,tak to je vážně smutné;-(
Kdejaký jiný recept s přidáním drceného kmínu,místo celého,sladké papriky,místo pálivé,mangoldu,místo špenátu a dalších jiných podobných surovin...že to nikomu nevadí:-S

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řízek křimický vepřový řízek kremicky rizek křimický kuřecí řízek plzensky řízek recept plzeňský rizek jednoduchý recept na bramborový salát křemický řízek recept řízek recepty krimickyrizek krimicky plátek řízek z krůtího masa křimícký vepřový řizel křimický řízek-v těstíčku ze zelí jak na řízek rizek recepty recepty na řízek recept na řízek rizky recept řízek recept

Suroviny: pečeně vepřová, zelí bílé kysané, sůl, pepř mletý, vejce, česnek, mouka hladká

TopRecepty.cz

Křimický řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yx2w