Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak krásně ozdobit chlebíčky a jednohubky? Máme pro vás inspiraci a tipy, jak a čím zkrášlit slavnostní tabuli
Zdroj: pixabay

Chlebíčky a jednohubky, které chystáme na oslavu či návštěvu, chceme mít krásně naaranžované. Při jejich přípravě přemýšlíme nejen nad chutěmi, ale i nad barevností, tak aby vše lahodilo nejen žaludku, ale i oku.

Chlebíčky a jednohubky jsou oblíbenou stálicí na slavnostním stole. Každý si vezme to, co ho láká, a v množství kolik chce. Připravme naše chlebíčky a jednohubky tak, aby byly prostě neodolatelné.

Čím chlebíčky a jednohubky namazat

Na namazání používáme často saláty, ale krásně vypadají i různé pomazánky. Pečivo můžeme namazat i jen neochuceným pomazánkovým máslem, poté bychom ho měli ale o to více nazdobit.

Na mazání tedy použijeme:

  • saláty: bramborový, vlašský, hermelínový,
  • pomazánky: česneková, tvarohová, sýrová, vajíčková či rybí. Zdravější, a zároveň velmi zajímavé barevně, mohou být pomazánky z avokáda a červené řepy.

Namazané pečivo skládáme na připravené tácky, talíře a podnosy. 

Zdobení chlebíčků a jednohubek

Chlebíčky a jednohubky nezapomeňme pestře ozdobit. Ke zdobení se hodí řada surovin:

  • vařená vejce - lákavě vypadají nejen tenké plátky vajíček, ale nakrájet je můžeme i na čtvrtiny či poloviny. Do poloviny vajíčka můžeme místo vyjmutého žloutku zdobičkou nastříkat barevnou pomazánku, 
  • sterilované okurky a kapie, olivy,
  • čerstvé okurky, rajčata, papriky, kousek salátu, ale zajímavě bude vypadat i trochu nastrouhané mrkve,
  • plátky sýru, šunky - plátky koupíme co nejtenčí, tak, aby šly efektně poskládat do různých vějířků, růžiček a kornoutků, které skládáme na chlebíčky,
  • pomocí cukrářské zdobičky můžeme ozdobně nanášet na chlebíčky i pomazánku,
  • bylinky: petržel, bazalka, najemno nakrájená pažitka či její překřížené snítky, nebo nať jarní cibule,
  • ovoce: hrozny, kompotovaný ananas, mandarinky či broskev, citron,
  • vlašské ořechy.

Vždy zvažme, ke které pomazánce se dané zdobení chuťově hodí, ale mysleme zejména na to, aby barva pomazánky i zdobení byly kontrastní a lahodily tak oku.

Pokud chceme na oslavu připravit chlebíčky z domácí veky, pak s její přípravou poradí následující video:

Přejeme, ať se vám oslava pěkně vydaří.

 

 

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky