Slávky na víně
Slávky na víně jsou specialitou, která vás hned při prvním soustu přenese na břehy Normandie. Lahodná máslovo-vínová omáčka s vůní česneku a slaná, mořská chuť slávek je tou pravou kombinací pro skutečné gurmány.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 946 kJ / 943 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,26 g |
| Tuky | 35,68 g |
| Vláknina | 17,20 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 3,73 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 54,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slávky omyjeme a očistíme kartáčkem. Nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Na pánvi na trošce rozehřátého olivového oleje orestujeme cibuli do sklovata.
Krok 4: Přidáme plátky česneku, bobkové listy, sůl, pepř a jalovec. Zalijeme vínem a vodou. Dusíme v pánvi asi 10 minut.
Krok 5: Poté přidáme slávky a 1 větší oloupané rajče nakrájené na kostky. Nemícháme!
Krok 6: Dusíme dalších 10 minut a opatrně promícháme.
Krok 7: Slávky, které se během vaření neotevřely, vyhodíme!
Krok 8: Přidáme pár plátků másla a ještě chvíli povaříme, asi 5 minut. Ochutnáme omáčku, případně dochutíme solí a pepřem.
Krok 9: Slávky servírujeme na hlubokém talíři i s omáčkou. Podáváme s bílým pečivem nebo s pečenými bramborami.
Zveřejněno 13. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slávky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9M7
Moje poznámka
Slávky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9M7
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 20 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 23 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 52 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 2 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 2 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 2 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 3 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 5 hodinami
Tématické fráze:
slávky recept,
slávky,
recept na slavky,
recept slávky,
příprava slávek,
jak připravit slávky,
řecepty slávky,
recepty na slávky,
jak uvařit slávky,
slávky recepty,
slávky příprava,
jak vařit slávky,
slávky na česneku,
recepty ze slávek,
jak se vaří slávky,
vaření slavek,
priprava slavek recept,
jak udělat slávky,
slávka recept,
slávka
Suroviny:
slávky,
cibule,
česnek,
bobkový list,
jalovec,
víno bílé,
voda,
rajče,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (7)
Nevýhoda - pre väčšiu rodinu je toho potrebný kotol...
+