Broskvové cannelloni
Vyzkoušejte lahodný vrstvený dezert z těstovin cannelloni, pudinku, broskví a mandlí. Sladká a jemná chuť pudinku se snoubí s ovocem a křupavými lupínky. Ideální jako teplý nebo studený dezert, který okouzlí celou rodinu. Ovoce můžete dle sezóny obměňovat.
Suroviny pro 1 dávka
2 zapékací misky 15 x 20 cm
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 500 kJ / 1 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,29 g |
| Tuky | 64,38 g |
| Vláknina | 17,65 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 337 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 186,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme pudink podle návodu a do téměř vychladlého zamícháme 1 vejce.
Krok 2: Mandle opražíme na suché pánvi.
Krok 3: V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citrónovou šťávou, vanilkovou dření nebo vanilkovým cukrem a skořicí. Přidáme na kousky nakrájené broskve a 2/3 mandlových lupínků.
Krok 4: Solamyl rozmícháme v troše vody nebo studené šťávy z broskví, aby nezůstaly hrudky, a přimícháme do směsi. Ještě asi 1 minutu povaříme na mírném ohni.
Krok 5: Pokud máme cannelloni, naplníme je směsí a naskládáme těsně vedle sebe do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky.
Krok 6: Vrstvíme pudink, potom další vrstvu naplněných trubiček, nakonec pudink a posypeme zbylými lupínky.
Krok 7: Pokud použijeme lasagne, povaříme je 2-3 minutky v lehce osolené vodě. Rozložíme je na dno misky, vrstvíme broskvovou směs, lasagne, pudink, lasagne, broskvovou směs, opět lasagne, nakonec pudink a posypeme lupínky.
Krok 8: Zapečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut.
Krok 9: Podáváme horké nebo i studené.
Zveřejněno 23. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové cannelloni
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0QN
Moje poznámka
Broskvové cannelloni
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0QN
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 45 minutami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 3 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 4 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 6 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 46 minutami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 52 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Ketynna před 59 minutami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Fredy83 před 1 hodinou
Salát z červené řepy s nivou a ořechy
Dobeska před 2 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 2 hodinami
Bramboráčky
Anickamanicka před 3 hodinami
Domácí langoše
Jurkano před 3 hodinami
Perníčky
horakova654 před 4 hodinami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 4 hodinami
Tématické fráze:
caneloni recept,
testoviny nasladko,
cannelloni,
recepty cannelloni sladke,
těstoviny cannelloni,
lasagne nasladko,
cannelloni testoviny,
zavareni broskvi,
cannelloni sladké,
sladké cannelloni,
caneloni s broskvemi,
lasagne s pudinkem,
zavaření broskví recept,
carnelloni,
jak se zavařují broskve top recepty,
zavareni loupanych broskvi,
cannelloni nasladko,
lasane s pudingem,
recepty z čerstvých broskví,
broskvove calnelony
Suroviny:
cannelloni,
lupínky mandlové,
máslo,
strouhanka,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krystal,
vejce,
sůl,
voda,
sirup javorový,
šťáva citronová,
lusk vanilkový,
skořice mletá,
broskve,
solamyl
Komentáře (15)
Zkusím některý pátek (ač bezvěrec, páteční postní den se snažím dodržovat). Těstoviny nasladko dělám jen nudle s tvarohem.