Valašské podlesníky
Tyto placky jsou voňavým pokladem tradiční valašské kuchyně. Bramborové těsto pečené na zelných listech je pochoutkou, která spojuje jemnost brambor s lahodnou vůní pečeného zelí.
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské podlesníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng9P
Moje poznámka
Valašské podlesníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng9P
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 5 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno před 16 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 23 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno 13. 9. 2025 13:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Anglické palačinky
Veruncicka před 55 sekundami
Bramborové placky
LenkaJuju před 34 minutami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 41 minutami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Hannina před 1 hodinou
Masovo-žampionové karbanátky
mertice před 1 hodinou
Rýžový nákyp se švestkami
PavlinaPl před 2 hodinami
Marcipánové růže
Revali před 3 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Andyzvesnice před 3 hodinami
Jablkové čatní
Kveta58 před 3 hodinami
Bábovka s jablky
Petra.21 před 3 hodinami
Tématické fráze:
valašské recepty,
polesníky,
podlesnáky,
valašská jídla,
recepty z valašska,
podlisniky,
podlisniky,
valasske jidla,
valašské jídlo,
polesníky recept,
bila kava recept,
podlišník,
podlesniky na plechu,
bramborové podlesníky,
jídlo podlesníky,
valašská kuchařka,
pečeni podlesniku,
valašské podlistníky,
vareni podlesniky,
podlesnáky recept
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
mléko,
vejce,
sůl,
listy zelné
Komentáře (41)
A ještě pro upřesnění - podlesník byl vždy na zelném listě. Co se peklo ze stejného těsta, ale na vymazaném plechu či pekáči, byla "latěna" a ta se dělala po celý rok a nejlépe s máslem a cukrem nebo povidly. jo, a musela křupat
Tož sa mivajte a aby sa Vám aj dařilo tých starých dobrých recepisů kopec vnésť zpátky do moderního života
Vaše podlesníky jsou obzvláště vypečené...
Zkoušel jsem na tom listoví cosi podobného a nedopadlo to
http://www.labuznik.cz/recept/bramboraky-zdraveji/
Na podlesnících jsem vyrostl...
No, přežil jsem je
U nás se pekly jen tak na plechu, pak se, ještě horké potíraly (neboli "matlaly" jak je tu psáno) máslem a sypaly cukrem - obojího bohatě
Zajímavé:
V 11 komentářích tu píšou že vyzkoušejí...
Buď jenom tmolili
Jendo,děkuji že jsi opět tady a uděluji další bodík