Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 128 kJ / 1 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,41 g |
Tuky | 86,47 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 28,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nachystáme si filety z ryby - necháme je rozmrazit, omyjeme, osušíme, posolíme, pokapeme šťávou z citronu a můžeme pomazat třeným česnekem. Necháme odpočinout.
Krok 2: Mezitím si uděláme omáčku. Na oleji nebo na másle ( 60 g) zesklovatíme cibuli, zaprášíme tak 2 lžícemi hladké mouky, prosmažíme jako jíšku. Zalejeme 500 ml vody (nebo může být rovnou bujon, když jenom voda, bujon tam hodime, až nam to začne vařit) a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu, provaříme, přidáme mraženou zeleninu, provaříme. Dochutíme nastrouhaným čedarem, solí, kořením - majoránka, trochu kmínu, grilovací koření, ... a nakonec tam dáme třený česnek. Když je potřeba, můžeme dohustit instantní jíškou nebo normální. Záleží na tom, jak máte rádi husto.
Krok 3: Omáčka je hotova a doděláme rybu. Každý filet obalíme v polohrubé mouce smíchané se solí, pepřem, kmínem, červenou paprikou a majoránkou. Osmažíme na oleji po obou stranách a je hotovo.
Zveřejněno 2. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba s bílou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPZY
Moje poznámka
Ryba s bílou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPZY
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 12 minutami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 46 minutami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 1 hodinou
Sváteční koláčky
Koffi před 2 hodinami
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 2 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 2 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 2 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 2 hodinami
Jogurtová bábovka s rybízem
Buchta9749 před 3 hodinami
Salát z pekingského zelí II
jarmila8511 před 4 hodinami
Tématické fráze:
omáčka na ryby,
omáčka na rybu,
ryba s omackou,
omáčky na ryby,
ryba s těstovinami,
ryba,
ryby s omáčkou,
na ryby,
na ryby,
recept na rybu,
bílá ryba,
omáčky k rybám,
omáčky na rybu,
ryba recept,
omáčka z ryb,
recept na rybu s omáčkou,
omáčka, na rybu,
ryba recepty,
ryby s těstovinami,
omáčka k rybá
Suroviny:
ryba,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
majoránka,
koření grilovací,
česnek,
citron,
olej,
cibule,
česnek,
vývar,
smetana,
směs zeleninová mražená,
sýr chedar,
koření,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (11)
Při vaření omáčky jsem dala zesklovatět cibulku, přidala jsem trochu kurkumy, 2 stroužky česneku, libeček a čerstvou mrkev nakrájenou na kolečka+mraženou zeleninu. Další postup byl dle tvého popisu. Do omáčky jsem ke konci vlila čtvrt dcl 12%smetany.