Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 128 kJ / 1 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,41 g |
Tuky | 86,47 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 28,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nachystáme si filety z ryby - necháme je rozmrazit, omyjeme, osušíme, posolíme, pokapeme šťávou z citronu a můžeme pomazat třeným česnekem. Necháme odpočinout.
Krok 2: Mezitím si uděláme omáčku. Na oleji nebo na másle ( 60 g) zesklovatíme cibuli, zaprášíme tak 2 lžícemi hladké mouky, prosmažíme jako jíšku. Zalejeme 500 ml vody (nebo může být rovnou bujon, když jenom voda, bujon tam hodime, až nam to začne vařit) a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu, provaříme, přidáme mraženou zeleninu, provaříme. Dochutíme nastrouhaným čedarem, solí, kořením - majoránka, trochu kmínu, grilovací koření, ... a nakonec tam dáme třený česnek. Když je potřeba, můžeme dohustit instantní jíškou nebo normální. Záleží na tom, jak máte rádi husto.
Krok 3: Omáčka je hotova a doděláme rybu. Každý filet obalíme v polohrubé mouce smíchané se solí, pepřem, kmínem, červenou paprikou a majoránkou. Osmažíme na oleji po obou stranách a je hotovo.
Zveřejněno 2. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba s bílou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPZY
Moje poznámka
Ryba s bílou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPZY
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 17 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 17 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 18 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené zelí
rimul@email.cz před 2 minutami
Cuketový perník
Raslik před 25 minutami
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 1 hodinou
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 2 hodinami
Václavkový guláš
Sahula před 2 hodinami
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 2 hodinami
Guláš z václavek
Sahula před 2 hodinami
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 2 hodinami
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 3 hodinami
Tématické fráze:
omáčka na ryby,
omáčka na rybu,
ryba s omackou,
omáčky na ryby,
ryba s těstovinami,
ryba,
ryby s omáčkou,
na ryby,
na ryby,
recept na rybu,
bílá ryba,
omáčky k rybám,
omáčky na rybu,
ryba recept,
omáčka z ryb,
recept na rybu s omáčkou,
omáčka, na rybu,
ryba recepty,
ryby s těstovinami,
omáčka k rybá
Suroviny:
ryba,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
majoránka,
koření grilovací,
česnek,
citron,
olej,
cibule,
česnek,
vývar,
smetana,
směs zeleninová mražená,
sýr chedar,
koření,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (14)
Při vaření omáčky jsem dala zesklovatět cibulku, přidala jsem trochu kurkumy, 2 stroužky česneku, libeček a čerstvou mrkev nakrájenou na kolečka+mraženou zeleninu. Další postup byl dle tvého popisu. Do omáčky jsem ke konci vlila čtvrt dcl 12%smetany.