Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 196 kJ / 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,28 g |
Tuky | 4,72 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 175 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 10,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli, houby a maso. Zasypeme kořením, podlijeme smíchaným vínem s vývarem nebo vodou a bujonem a dusíme do měkka. Ideální je použít tlakový hrnec, nebo i pomalý hrnec (asi lépe přes noc). V normálním kastrolu mi to trvalo asi 70 minut.
Krok 2: Šťávu není nutno zahušťovat, krásně se na přílohu obalí, barvu má zlatavě hnědou. Přílohu i maso se šťávou zasypeme nakrájenou natí jarní cibulky. Příloha: Dle obliby, u nás to byly těstoviny, určitě jde rýže, brambory i knedlík.
Zveřejněno 28. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Konina na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WRAv
Moje poznámka
Konina na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WRAv
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 2 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 5 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 9 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 1 hodinou
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 1 hodinou
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 2 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 3 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 5 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 7 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 9 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 9 hodinami
Tématické fráze:
konina na houbách,
konina recepty,
konina,
recepty z koniny,
recept na recept z koniny,
recepty s koniny,
recepty koňina,
zadni konina recepty,
recept na sele na houbách,
barva koniny,
recepty konina,
konina na víně
Suroviny:
maso koňské,
houby sušené,
koření divočina,
cibule,
tuk,
vývar,
víno červené suché,
cibulka jarní,
omáčka worcesterová
Komentáře (10)
Reagovat na nesmysly typu, jak tohle může někdo jíst, nemá smysl. V Indii by za snězení hovězího nebo jinde za vepřové - popravovali, ale to prostě těmhle rádobykritikům nedojde.
Miluše: Radši sníte bráchu, než koně? Píšete, že je to horší jak kanibalismus
U nás v Albertu občas mívají koňskou kýtu 1kg/110 kč,- a to jsou pak doma hody
Miluše:a kuře,sele,nebo telecí,to vám nevadí