Valašské podlesníky
Tyto placky jsou voňavým pokladem tradiční valašské kuchyně. Bramborové těsto pečené na zelných listech je pochoutkou, která spojuje jemnost brambor s lahodnou vůní pečeného zelí.
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské podlesníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng9P
Moje poznámka
Valašské podlesníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng9P
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 3 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno před 14 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 21 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 21 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp se švestkami
PavlinaPl před 43 minutami
Marcipánové růže
Revali před 1 hodinou
Kuřecí stehna - jedna báseň
Andyzvesnice před 1 hodinou
Jablkové čatní
Kveta58 před 1 hodinou
Bábovka s jablky
Petra.21 před 1 hodinou
Máslový losos na kmíně
Evka1670 před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
ivankavlastik77 před 1 hodinou
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Evajira před 1 hodinou
Krkovice na medu a hořčici
Dogys před 1 hodinou
Krémová pýchavka na topinku
Sahula před 1 hodinou
Tématické fráze:
valašské recepty,
polesníky,
podlesnáky,
valašská jídla,
recepty z valašska,
podlisniky,
podlisniky,
valasske jidla,
valašské jídlo,
polesníky recept,
bila kava recept,
podlišník,
podlesniky na plechu,
bramborové podlesníky,
jídlo podlesníky,
valašská kuchařka,
pečeni podlesniku,
valašské podlistníky,
vareni podlesniky,
podlesnáky recept
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
mléko,
vejce,
sůl,
listy zelné
Komentáře (41)
A ještě pro upřesnění - podlesník byl vždy na zelném listě. Co se peklo ze stejného těsta, ale na vymazaném plechu či pekáči, byla "latěna" a ta se dělala po celý rok a nejlépe s máslem a cukrem nebo povidly. jo, a musela křupat
Tož sa mivajte a aby sa Vám aj dařilo tých starých dobrých recepisů kopec vnésť zpátky do moderního života
Vaše podlesníky jsou obzvláště vypečené...
Zkoušel jsem na tom listoví cosi podobného a nedopadlo to
http://www.labuznik.cz/recept/bramboraky-zdraveji/
Na podlesnících jsem vyrostl...
No, přežil jsem je
U nás se pekly jen tak na plechu, pak se, ještě horké potíraly (neboli "matlaly" jak je tu psáno) máslem a sypaly cukrem - obojího bohatě
Zajímavé:
V 11 komentářích tu píšou že vyzkoušejí...
Buď jenom tmolili
Jendo,děkuji že jsi opět tady a uděluji další bodík