Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňovo pórková polévka

Dýně jsou dobře dostupnou zeleninou už takřka po celý rok. V kombinaci s pórkem z ní připravíme chutnou a jemnou polévku. Zeleninu povaříme ve vývaru, zahustíme máslovou jíškou a zjemníme smetanou. Podáváme třeba s chlebovými krutonky.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cardanka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 772 kJ /
663 kcal
Bílkoviny16,91 g
Tuky44,84 g
Vláknina7,85 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy46,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Česnek očistíme, pórek umyjeme a nakrájíme na kolečka. Dýni rozkrojíme, vydlabeme, můžeme oloupat a nakrájíme ji na větší kousky. Krok 2: Na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a mícháme. Jakmile začne jíška zlátnout, zalijeme ji vývarem a za občasného míchání přivedeme k varu. Krok 3: Dýni vložíme do vývaru, přidáme sůl, pepř, majoránku, libeček, prolisovaný česnek, pórek a necháme 15–20 minut povařit. Krok 4: Poté polévku rozmixujeme a můžeme podávat. Do polévky jsou vhodné chlebové krutony.

TIP: Jak připravit křupavé krutony

Zveřejněno 26. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňovo pórková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnBl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňovo pórková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnBl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Polévku jsem nemixovala, u nás doma by mi asi rozmixovaná neprošla :-)
Ale jsem ráda, že jsem na tento recept narazila, chuťově byla polévka skvělá a zrovna dneska jsem ze zahrady sklízela další dýně, takže ji nejspíš brzy zopakuji, děkuji za recept :yes:

Naší rodině polévka chutná. Já ji ale nemám ráda mixovanou.Nastrouhám dýni na slzičky, uvařím a hlavně dobře vychutím. Ta rozmixovaná mi připadá jak šlichta. Zkuste to, že je lepší jen rozvařená.Pórek nedávám, ale ráda se poučím a zkusím to. Myslím si, že pórkem se žádná polévka nepokazí.
Přeji všem dobrou chuť. Jarmil.

Krásná fotka a vynikající polévka! Dělám podobně, ale bez pórku, tak o víkendu zkusím. :-p

Cardanko, ta teda vypadá hodně dobře:-pdávám 8.bod:yes:

Papri:-K na polévku je nejlepší dýně hokkaido - já jsem jí dostala(zbyla mi půlka - vyfotím a během dne vložím) a protože rodinka nemusí moc zakysanou smetanu v polévce, snažila jsem se najít vyhovující variantu.
Dýně je velice zdravá, má mnoho vitámínů, minerálů i stopových prvků.
Tato varianta polévky se svou chutí nejvíce podobá polévce hrachové:-)a kdybych neřekla, že je to z dýně, tak rodinka ani nepoznala.

Zatím jen odkaz na obrázek z netuhttp://www.google.cz/images?hl=cs&source=imghp&biw...

Jedla jsem dýňovou polévku, která byla luxusní:-p:yes:, ale když jsem jí uvařila já, tak jsem ji stáleho míchání vylila do záchodu :-(:-(. Musela jsem dát špatnou dýni. Můžeš sem dát prosím i fotku té správné dýně? Dík.;-)

Cardi už jsem slyšela,že je to výborná polévečka,ale já ji ještě nechutnala;-)+1:yes:

Janinko, to je zase něco, ty barvy..hned bych zašla na porcičku:-p:yes:

Tématické fráze:
dýňová polévka s pórkem, porková polévka, dýňovo cuketová polévka, polévky hokajdo, hokajdo polevka, polévka porková, polévky z dyně hokajdo, polévka hokaido s porkem, dýně hokajdo, luxusní dýňová polévka, pórková polévka recept, dýňovoporková polévka, dýňovo polévka, porkovo-dýňová polévka, polevka s porkem, polevka s dýně hokajdo, mixovaná pórková polévka, polévka z dýně hokkaido, jak se dela polivka hokajdo, recepty s hokajda

Suroviny:
dýně hokkaido, cibule, mouka hladká, máslo, vývar masový, pórek, česnek, libeček, sůl, pepř mletý, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]