Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polenta s vejci

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 924 kJ /
1 416 kcal
Bílkoviny42,61 g
Tuky44,21 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 803 mg
Sodík 319 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy209,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vývar uvedeme do varu a postupně přisypáváme kukuřičnou krupici, stále mícháme asi 15-20 minut. do zhoustnutí. Krok 2: Přidáme máslo, postupně mléko, ušlehaná vejce a vše 5 minut. ještě za stálého míchání provaříme. Krok 3: Nakonec přidáme osmaženou cibulku dozlatova , parmazán a zelené bylinky. Pokud je třeba –dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

TIP: Polentu lze připravit různými způsoby, aneb další oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 9. 2010

Poznámka autorky jahoda

Polentu jsem poprvé ochutnala ve Švýcarsku, kde je polentové pyré hodně oblíbenou přílohou k masu. Moc mi chutnala, že jsem musela zjistit, z čeho ji připravují. Jednu variantu nabízím. Když nejsou brambory, tato krémová polenta ji rozhodně nahradí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polenta s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ExRm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polenta s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ExRm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající recept, místo libečku a natě jsem dala medvědí česnek😊

Vynikající recept, místo libečku a natě jsem dala medvědí česnek😊

Tý jo polentu jsem už někde viděla ale ještě nikdy nejedla:-Oasi to budu muset napravit vypadá to úžasně:-)+;-)

Polentu máme rádi, příště zkusím podle Tebe :yes:+:-p

:-KKrásný recept i fotky:yes::yes::-D+

polentu znám jen z doslechu a obrázků, zatím jsem se nedostala k tomu ji ochutnat, ale toto vypadá náramně....:-p:yes:

Zrovna jsem si začínala lámat hlavu, co s tou polentou, kterou jsem v návalu chuti experimentovat, koupila ve zdravé výživě. Určitě vyzkouším :yes:.

To je barva, nádhera a super foto ;-);-)

Vypadá to báječně. :-p :yes::yes:

Polentu máme hrozně rádi, takže recept ukládám a brzy vyzkouším. Sakra, dala bych si hned...:-p:-p:yes:+

Lucasinka, chutná to téměř jako bramborová kaše, tak si říkám, proč ne:-)). Ty máš určitě s polentou zkušenosti, já moc ne, ale tato právě s těmi vejci, cibulí a sýrem je opravdu jako bramborové pyré a jemně ochucené, že snad bude losos spokojen:-* se svou přílohou. Zkus a dej vědět, co na ní říkáš;-)

teda, tak tohle vypada naprosto uzasne. Jahodo, myslis, ze by slo i k lososovi? Chci ho zitra pripravit pritelovi, ale nedokazu si predstavit,jestli by to k sobe slo...dekuju :-8

Moc se mi to líbí a udělám, jednoduché, zdravé a dobré :-p:yes:

Tématické fráze:
polenta recepty, smetanova polenta, polenta s vejcem, polenta, polenta s lososem, polenta recept, ochucená polenta, recepty polenta, polenta ve výživě recepty, spanelska polenta, poenta recepty, pečená polenta, polenta s parmazánem, poenta kremova, polenta se syrem a vejcem, polenta s bramborem, z čeho je polenta, polentové pyré, kukuřičná poenta, zapečená polenta

Suroviny:
krupice kukuřičná, vývar kuřecí, mléko, máslo, vejce, cibule, olej, sýr parmazán strouhaný, petrželka, libeček, nať celerová, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu