Rajčatová šťáva
Pokud máte přebytky červených rajčat, připravte z nich šťávu. Rajčata uvaříte, rozmixujete a propasírujete, nalijete do sklenic a poté je zavaříte v troubě. Tato šťáva je vhodná na přípravu omáček a polévek, nebo ji můžete pít jen tak.
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vkWM
Moje poznámka
Rajčatová šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vkWM
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 1 hodinou
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 22 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní plněné papriky
Pizla před 14 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 25 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 36 minutami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 51 minutami
Cuketový bramborák
Betes před 56 minutami
Banánová bábovka
Verunkavh před 1 hodinou
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Olympus před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 1 hodinou
Špekáčky na pivu
E. J. K. před 2 hodinami
Tématické fráze:
rajčatová šťáva,
rajčatová šťáva recept,
stava z rajcat,
recept na rajčatovou štávu,
rajčatová šťava recepty,
šťáva z rajčat - recept,
rajčatova štava jak udelat,
recepty rajčatova šťáva,
jak udělat rajčatovou šťávu,
rajčatový stava,
recept rajcatova stava,
rajčatova štava a zdraví,
zavarovani rajcatove stavy,
rajcatovastava,
rajcatova stava zavarovani,
rajčata štáva,
recept na stavu z rajcat,
šťáva z rajčat recept,
račatová šťáva,
domácí rajčatová šťáva
Suroviny:
rajče
Komentáře (23)
myslím, že se i na Severní Moravě letos podařila všem zahrádkářům docela slušná sklizeň rajských,šťávu dělám také, na zimu je to výborná věc.I já letos trošku experimentovala. Do šťávy dávám jenom trošku soli a sterilizuji, letos jsem při redukci přidala větvičku bazalky / pak odstranila/, krásně vše provonělo. Uvidím ještě jak se osvědčí po otevření v zimě.Drahušce jsem přidala bodík a chválím. Hezký den všem.
Pokud byste těch rajčat měli opravdu hafo, tak v Itálii naskládají sklenice (proložené pytli, že aby se nepotloukly až začnou poskakovat) do 200 litrového sudu, zalejí to vodou, nahoru dají syrový zemák, zadeklují, pod sudem zatopí a když je ta brambora k jídlu, tak je vymalováno...