Pelmeně
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné kapsičky plněné třeba mletým masem a cibulí. Náplně jsou libovolné.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 422 kJ / 2 013 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,76 g |
| Tuky | 51,04 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 859 mg |
| Sodík | 2,04 g |
| Sůl | 5,02 g |
| Sacharidy | 248,76 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pelmeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1n
Moje poznámka
Pelmeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1n
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 6 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 11 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 58 minutami
Medvědí tlapky
hoopoo před 1 hodinou
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 1 hodinou
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 1 hodinou
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 4 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 4 hodinami
Tématické fráze:
pilmeně,
palmeně,
těsto na pelmeně,
pelemeně,
omáčka na pelmeně,
pilmeni,
ukrajinské pelmeně bez masa,
pelmaně,
ukrajinská kuchařka,
pelmeně omáčka,
pelemeni,
pravé sibiřské pelmeně,
pelmeše,
pelemene recept,
kluci v akci pelmeně,
pravé ruské pelměně,
mouka ze sibiře,
pelimeni,
recepty-pelmeně,
ruská kuchyně recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
sůl,
vejce,
maso hovězí mleté,
maso vepřové mleté,
cibule,
voda,
cukr,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
olej,
máslo,
smetana kysaná,
kopr
Komentáře (45)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
nela:
tejaja:
Zdarec Barec
maris: