Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 051 kJ / 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 42,80 g |
Vláknina | 7,58 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 815 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 18,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku (jde to hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme pokličkou, celé zabalíme do alobalu a na plechu pečeme při teplotě 250° zhruba 1 hodinu.
Krok 2: Směs: na trošce tuku zpěníme cibuli, česnek, na kousky nakrájené maso z uzeného stehna, na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme fazole i s nálevem a vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme koření (já jsem dala Koření 5 vůní a trošku chilli). Solíme a kořeníme dostatečně, protože dužnina patizonu je vlastně bez chuti a něco pojme do sebe. Servírujeme vcelku a s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 16. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizon po mexicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2W9M
Moje poznámka
Patizon po mexicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2W9M
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
patizon,
patizon recepty,
nejlepší recepty z patizonu,
patizon nejlepsi recepty,
recepty z patizonu,
vaříme z patizonu,
patyzon,
recepty patizon,
patizon a zdraví,
patizon recept,
recept z patizonů,
co z patizonu,
recept patizon,
patizon nejlepší recept,
patizon polévka,
polévka z patizonu,
patizon top recepty,
patizon a recepty,
varime patizon,
patizon recepty polévka
Suroviny:
patizon,
slanina anglická,
stehno kuřecí uzené,
fazole v tomatové omáčce,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
chilli
Komentáře (14)
Dívala jsem se na Tvé recepty, je škoda, že už se s námi o ty dobrůtky nedělíš
Nakrájím od středu na plátky cca 1,5 cm silné.Hodím na středně rozpálenou pánev a smažím,až střed začne sklovatět.Otočím,posypu jemně krájenou cibulí a rozhrnu jí tak,aby tvořila hradbu po okraji.Doprostřed OPATRNĚ vyklepnu vajíčko,osolím,okořením a pod pokličkou dělám jen tak dlouho,až je vejce nahniličko.Poleju Cikánkou a podávám s bramborem.
Ti,kterým se to zdá moc dietní,mohou po otočení dát šunku,salám...a postupovat podle receptu.
Jiná varianta:Plátek jenom posypat strouhanou Nivou.
DOBROU CHUŤ !!!