Treska tmavá pečená na másle
V českých kuchyních je nejčastěji připravovanou rybou losos. Ale jsou i jiné ryby, které si zaslouží naši pozornost. Tentokrát si připravíme tmavou tresku, pečenou v troubě. Nepotřebujeme žádné zvláštní nádobí a za chvilku máme na stole báječnou lahůdku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 393 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,70 g |
Tuky | 84,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 495 mg |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Treska tmavá pečená na másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K7pJ
Moje poznámka
Treska tmavá pečená na másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K7pJ
Nejnovější recepty
Švestková nutella s karobem a melasou
Přidáno před 36 minutami
Borůvkový džem
Přidáno před 3 hodinami
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Borůvkové palačinky s krémem
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 18 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená řepa
radbastim před 51 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
m.vanouskova@seznam.cz před 1 hodinou
Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty
Pechova.veronika84 před 2 hodinami
Marmeláda z cukety
janatka před 3 hodinami
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Koubicka před 14 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 15 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 16 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 16 hodinami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 16 hodinami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 17 hodinami
Tématické fráze:
treska pečená na másle,
treska na másle,
pecena treska,
treska tmavá filet recepty,
pečená treska recepty,
treska recept,
treska tmavá filet recept,
pečená treska recept,
treska na masle recepty,
treska pečená,
jak připravit tresku,
treska recepty,
recepty z tresky,
treska na masle recept,
recept na tresku tmavou,
treska,
filety z tresky recept,
recept treska na másle,
pecena ryba na masle,
recept na tresku
Suroviny:
treska,
máslo,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
olej olivový
Komentáře (25)
V severním Německu či třeba ve Skandinávii (Dánsko, Norsko) se jí také převážně mořské ryby. Vždy jsou připraveny s citronem, často je tam ještě křen či kopr.
Používání limetky je spíše typické pro obě Ameriky a východní Asii. To ale netvrdím z vlastní zkušenosti, tam jsem nebyl.
Pečicí papír usnadní manipulaci s hotovou rybou - nepřilepí se
Použít ho není povinnost, ale možnost.
Na dochucení použijte co chcete, nevím jak slané je máslo se solí - respektujte svoje chutě