Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 897 kJ / 2 843 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 134,58 g |
| Tuky | 163,85 g |
| Vláknina | 36,54 g |
| Cholesterol | 324 mg |
| Sodík | 1,95 g |
| Sůl | 4,53 g |
| Sacharidy | 194,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si v jiném pekáči než ve kterém budeme péct zprudka osmahneme maso, nakrájené na menší kostky na sádle, až se opeče ze všech stran, přidáme nakrájené cibule na měsíčky a necháme jí jen tak zesklovatět, vypneme a necháme bokem stát.
Krok 2: V druhém pekáči si rozpustíme sádlo a celé dno poklademe bramborami, nakrájenými na kolečka. Do větší mísy přendáme maso s cibulí, přidáme rýži, papriky nakrájené na kolečka, fazolky, žampiony na plátky, nasekanou petržel, posypeme provensálským kořením, dáme pepř a osolíme.
Krok 3: Všechno pěkně promícháme a na připravené brambory v pekáči navrstvíme tuto směs. Navrch rozprostřeme rajčata na plátky a můžeme pokecat rajčatovým protlakem (já ho dala, měla jsem málo rajčat a byl tam dobrý), podlijeme 200 ml vody, přikryjeme.
Krok 4: Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 1 hodinu. Mezi pečením ještě zalijeme vodou, ne moc, jen aby jídlo bylo hezky vlhké.
Zveřejněno 21. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso na způsob džuveče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqWx
Moje poznámka
Vepřové maso na způsob džuveče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqWx
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 8 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Tématické fráze:
džuveč z vepřového masa,
džuveč,
dzuvec z veproveho,
džuveč s kuřecím masem,
madarský džuveč,
džuveč recept,
džuveč z kuřecího masa,
balkánský džuveč,
džuveč bulharsko,
recept dzuvec,
kureci dzuvec,
vepřové maso recepty,
džuveč s vepřovým masem,
džuveč recepty,
co je dzuvec,
recept na džuveč,
vepřové na balkánský způsob,
džuveč stupnů,
džuveč s vepřového masa,
džuveč z veproveho masa recept
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
slanina,
rajče,
paprika čerstvá červená,
fazolky zelené,
žampióny,
brambory,
rýže,
protlak rajčatový,
sádlo,
koření provensálské,
petržel,
pažitka,
pepř,
sůl
Komentáře (5)
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...