Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře pečené nejen na jalovci

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie842 kJ /
201 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky1,98 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso si nasolíme a necháme odpočívat. Krok 2: V misce si rozmícháme majoránku s rozmarýnem, jalovec si roztlučeme a taky přidáme a ještě rozmačkaný česnek, vznikne nám taková pasta. Krok 3: Pak si dáme do pekáče máslo, na něj kusy masa, které potřeme jalovcovou pastou, na dno nalijeme malinko vody a dáme přikryté péct na menší teplotu tak 50 minut. Krok 4: Pak maso otočíme, podlijeme vodou tak, abychom měli dost šťávy a dopečeme nepřikryté, tak 15 minut.

Zveřejněno 16. 3. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Kdysi jsem četla na koupeným sáčku s jalovcem, že nejlepší a nejchutnější je kombinace jalovec+rozmarýn+majoránka. Upekla jsem to a protože nám to fakt hodně chutnalo, tak jsem dneska opakovala a receptem se s vámi dělím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28Dj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28Dj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Daniella O.:

Nevim kde jste ale jalovec se sezene vsude :) Anglicky je to juniper:-) berries.

bara.it:Baruško, z toho mám nesmírnou radost, hlavně z Violky:yes: Díky, že jsi vyzkoušela, moc mě to potěšilo;-)

Ahoj Janinko:-)) Tak jsem i ja vyzkousela tvuj receptik a moc se mi povedl. Chutnal i Violce (a to uz samo o sobe stoji za pochvalu), takze bodik ti patri pravem:-)):yes:19:yes: S dovolenim pridavam i fotku:-K

Afinka11:Afinko, to jsem moc ráda, že jste si pochutnali-super:yes:

Výborné, moc se povedlo, chutnalo všem! ;-) Dáváme bodíka:yes::yes::yes: :-K

Hoppe a Danielko, moc vám děkuji za hodnocení:-! Hoppe jsem ráda, že chutnalo a Dani, ty to určitě udělej a pak písni;-)

Bibinko, dekuji, ze se o receptik delis:-K. Jalovec se tady sice nesezene, ale mam ho od kamaradky z ceska. Uz vim, co zitra na obed a bodik. Diky...:-p:-p:yes:

Bibi, vyzkoušeno a super kombinace. :-));-):yes::yes:

Vařila jsem minulý týden a je to moc dobré. Dávám bodíka:yes:

Jani, nádherný voňavý recept:-p:-p:yes:. :-!:-)):yes::yes::-K +12

Zkusím a už se těším...:-p:-K

Hm,tak jalovec ten já můžu a s rozmarýnem to může být fakt výborné.Mají teď v Makru kuřata za cca 37,-Kč, takže mám oběd na víkend vymyšlený.Moc děkuji za recepta inspiraci.:-p:-)

Bibi, ta kombinace bylinek se mi líbí:yes: vyzkouším to se stehýnkama:yes::yes: +

Tome, byla tam taková poznámka, že to veškeré koření dává chuť bažanta-já to ovšem potvrdit nemohu, protože jsem bažanta ještě nikdy nejedla:-D

Všem děkuji:yes::-O

Tématické fráze:
kuře na jalovci, kuře s jalovcem, top recepta, pečené kuře, maso na jalovci, kure jalovec, kuřecí maso na jalovci, kuřecí stehna s jalovcem, recepty s jalovcem, recepta kure, pečené maso na jalovci, pečené kuře s jalovcem, jake kořeni se dava na kuře ala bažant, recepta na kuře, babiččiny recepty kuře alá bažant, nejchutnejsi pecene kure, kure pecene recepty, jalovec na kuře, recepta z kuřete, recepr kuře na jalovci

Suroviny:
kuře, jalovec, česnek, majoránka, rozmarýn, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu