Pečené maso
Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem, bramborovou kaší nebo třeba jen tak s chlebem, vždy získáte chutný pokrm.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 469 kJ / 1 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 243,63 g |
Tuky | 50,88 g |
Vláknina | 14,14 g |
Cholesterol | 780 mg |
Sodík | 620 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 26,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Maso omyjeme a rozkrojíme na 4 menší kousky.
Krok 2: Maso osolíme a potřeme lisovaným česnekem. Na pekáč dáme trochu sádla nebo oleje a na něj nasypeme nakrájenou cibuli. Místo tuku můžeme použít na dno i pečicí papír.
Krok 3: Smícháme hladkou mouku s grilovacím kořením a maso v této směsi obalíme. Přemístíme na plech a posypeme kmínem. Pokud chceme šťávu hustší, můžeme trochu mouky přidat i mezi maso.
Krok 4: Podlijeme vodou asi do poloviny výšky masa. Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 55 minut. Potom odkryjeme a pečeme ještě nejméně 20 minut, aby maso získalo pěknou kůrčičku. Poléváme výpekem.
Krok 6: Podáváme s bramborami či bramborovou kaší.
Zveřejněno 24. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Qk
Moje poznámka
Pečené maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Qk
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 10 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 13 minutami
Pivovarská bašta
oopicka před 1 hodinou
Bratislavská buchta
Wikki před 2 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 3 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 3 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 4 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 6 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 6 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečené maso,
pečené vepřové maso v troube,
pečené maso v troubě,
pečené vepřové maso,
pečené vepřové maso recepty,
peceni masa,
pečené maso recept,
vepřové maso pečené,
pečené plecko v celku,
pečené maso recepty,
pečené maso v celku,
recept na pečené maso,
jak dobře upéct vepřové maso,
maso na pečení,
pečená masa,
recepty pečené vepřové maso,
pečený maso,
pečene,
pečení masa v troubě,
vepřové pečené maso
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín drcený,
koření grilovací,
mouka hladká
Komentáře (61)
kmínem posypeme dle chuti, kdo nemá rád kousky v jídle, může použít třeba mletý. Tvoje heslo - čím více, tím lépe - v tomto případě není na místě.
Prostě trochu - na ovonění, 1 - 2 kávové lžičky kmínu. Posypeme všechny kousky masa na horní straně. Přeji hodně zdaru a dobrého jídla.
jako výborný, ale jak znám rodinné recepty a začínám vařit, je mi 23 a všechny recepty hledám na netu, tak jsem si všim že čím více kmínu tím více játrovka, jak vůní tak chutí, takže jsem usoudil že pro polena jako jsem já by chtělo uvést údaj kolik kmínu, jelikož se řídím heslem čím více tím lépe a až doposud jsem neměl ponětí co trocha kmínu v akci vykoná. Děkujííí
pavel - držím pěsti ať se překvapení vydaří.
Eva Tesařová a Alca - děkuji za milé komentáře.
Pekli jsme si k nedelnimu obedu. Po upeceni jsem maso rozkrajela, v misce jsem smichala na jemno nastrouhany tvrdy syr s vejcem, prikryla platky masa a jeste dala zapect. Vyzkousejte, take vyborne.
http://clupmi.blog.cz
Vždycky dělám výpečky buhví jak složitě masox atd ,ale tohle je jednodušší a mnohem lepší, Dík za recept
Veprove s etady neji v Izraeli,tak uvidime ale voni to pekne.
A receptík máš super! +