Suroviny
Porce: 3,5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 683 kJ / 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,28 g |
| Tuky | 0,88 g |
| Vláknina | 16,67 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,90 g |
| Sůl | 4,67 g |
| Sacharidy | 26,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer, mrkev a petržel nastrouháme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.
Krok 2: Na másle či oleji zpěníme cibulku, přidáme zeleninu a česnek a pomalu smažíme téměř dozlata. Je třeba hlídat a míchat, aby se nepřipálilo.
Krok 3: Osmaženou zeleninu zalijeme 2-2,5 l vlažné vody, přidáme masox, houby, sůl, pepř, majoránku, koření, brambory a vaříme na mírném ohni cca 0,5 hodiny, za občasného promíchání.
Krok 4: Nakonec lehce zahustíme jíškou, já používám pro urychlení tmavou instatní, lze samozřejmě i domácí tmavou jíškou z másla a hladké mouky.
Krok 5: Jíšku nakonec dávám z ryze praktických důvodů, pokud ji dáme hned zkraje, má polévka tendenci se trochu zespodu připalovat, pokud často nemícháme...a instantní není třeba dlouho provařit.
Krok 6: Na talíři přizdobíme nějakou zelenou bylinkou (petrželka, pažitka) a pak už jen pozorujeme blažené výrazy jedlíků.
Zveřejněno 6. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkzp
Moje poznámka
Bramboračka zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkzp
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční oplatky
Přidáno před 18 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 21 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klášterské řezy
Anickamanicka před 25 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 1 hodinou
Vánoční cukroví
fragolina před 7 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 12 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 12 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 13 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 13 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 14 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka z čerstvých hub,
jíška do bramboračky,
bramboračka ze sušených hub,
bramboračka s čerstvých hub,
bramboračka bez hub,
jak dlouho vařit sušené houby,
domaci jiska,
bramboračka bez jíšky,
domácí tmavá jíška,
tmavá bramboračka,
braboracka,
jak dlouho macet susene houby,
domácí bramboračka bez hub,
tmavá jíška recept,
bramboračka postup,
tmavá jíška postup,
jak dlouho varit cerstve houby,
braboracka polevka,
jiska postup,
recepty bramboracka z cerstvych hub
Suroviny:
celer,
petržel,
mrkev,
cibule,
pórek,
houby,
brambory,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř,
vývar,
koření polévkové,
máslo,
jíška tmavá instantní
Komentáře (13)
A koukám, že bod už jsem kdysi poslala.