Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s hlávkovým zelím a klobásou

Bramborové halušky, doplněné dozlatova uškvařenou slaninkou a klobásou, podávané s dušeným hlávkovým zelím, to je syté a chutné jídlo pro celou rodinu. Stačí pár surovin a ty dají vzniknout prostému, ale přesto výbornému, pokrmu.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie768 kJ /
184 kcal
Bílkoviny10,68 g
Tuky7,66 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy16,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na malém množství oleje orestujeme jednu najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené hlávkové zelí, posolíme, pokmínujeme, opepříme, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Krok 2: Mezitím nasypeme mouku do mísy, osolíme, vyklepneme vejce, nastrouháme syrové, oloupané brambory a zalijeme vodou. Promícháme. Přidáním mouky a vody dle potřeby vypracujeme hustší haluškové těsto. Krok 3: Přes haluškovač protlačíme halušky do vroucí, osolené vody a necháme pár minut povařit, dokud halušky nevyplavou. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou. Krok 4: Nakrájíme slaninu na kostičky a uškvaříme spolu s jednou najemno nakrájenou cibulkou a na kostičky nakrájenou klobásou. Krok 5: Hotové dušené zelí smícháme s haluškami a polijeme směsí ze slaniny, cibule a klobásy.

Zveřejněno 5. 11. 2008

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept mám od tchýně ze Strečna. Je to kalorická bomba, ale kdo jednou zkusí-pak už musí!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s hlávkovým zelím a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk2k

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s hlávkovým zelím a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk2k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jednoduché a výborné jídlo

Dnes uvařeno ,také ujídám ,použila jsem zbylé cuketové zelí z mrazáku a zbytek uzeného :yes::-K

bohynovka: Děkuji moc za využití surovin, které jste měla :-D.. Mám radost, že chutnalo :-)

Bylo to vyborne! Hledala jsem nejaky (pro me zbytkovy) recept, abych nemusela do kramu. V lednici se krcily tri brambory, ctvrt hlavky zeli, cibule a jedna madarska klobasa. Rychle, jednoduche a neskutecne dobre, stale chodim a ujidam z panve. A obavam se, ze ten zbytek asi nezachranim;-).
Bod je zaslouzeny:yes:.

petra: Petruš, my je máme rádi větší tak na sousto, tak je zavařuji na malé lžičce, v podobných mám recept....;-)

tejaja: díky za záskok!!:-)) Petro, na Slovensku u mé tchýně se halušky házeli do broucí vody jen z prkýnka;-). Haluškovač jsem taky dlouho nemohla sehnat. Dnes jsou všude;-)

petra: použi to, čo určite máš, u nás sa halušky nerobia na haluškovači, ale na strúhadle s tými najväčšími slzičkami ;-)
Pozri pri tomto recepte fotky, tam to strúhadlo uvidíš;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/12217-halusky-se-z...

a když nemám haluškovač??:-(

bez masé (neregistrovaný/á) opravila jsem;-)

bez masé 19. 5. 2010 20:03
proč je to v této kategorii:-?

Reny2 já to beru na vědomí;-), asi máš pravdu ale halušky se dělají na mnoho způsobů. Já jsem je nikdy nevařila až do doby, kdy jsem je jedla právě na Slovenku u své tchýně.;-)

Zensky,jak tak ctu ty komentare,tak mi to neda...halusky se zelim (na slovensku kapusta)se delaji bez cibule a bez klobasy...a delaji se spise na sadle,pac maji lepsi smak...a babicka by pisatelce dala minus za to proplachovani vodou :-!:-!:-! Halusky se vytahujou z vody cednikem,dobre okapat,sup do misy a prolit lzici toho vyskvarenyho sadla ze slaniny...na kazdou davku halusek se da 1-2P.lzice tuku ze slaniny....tim se neslepi...a to zeli se dela prave na tom sadle,musi byt nastrouhane na vetsim struhadle,posypou se trochou cukru a pomalinku se prazi az do zlatave barvy...pak se dosoli a dopepri a zamichaji se s tema haluskama...na taliri si davaji ti,co maji radi tu slaninu...je to sice trochu kaloricky,ale dnes kazdy cpe do sebe ty rostlinny tuky a zapomina se ze i zivocisny tuky nase tela potrebuji,pokud se to dela jen obcas...;-) po obede je pak lahoda otevrit si pivecko...to tu mastnotu pekne splachne... :yes::yes::yes:

to je mnamka moje 1 vareni uuuuuuuuuzasnyyyyyyyyyy :yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-!:-!:-!:-!:-!:-!

výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýborné moooooooooooooooc:-):-p;-):-O:-8:-*:-D:-)):-!:-!:-!:yes::yes::yes::yes:

Ladein, u nás sa robia halušky s kapustou bez mäsa, ale slaninka tam nikdy nechýba, napriek tomu sa to skutočne radí medzi bezmesité jedlá;-);-);-)

ladein..ale no tak! staci ked si das to *obrovske mnozstvo masa* bokom a je to normalne bazmasite jedlo. ked si das bokom rezen, tak ti vela na tom taniery neostane vsak?

Pokud čtu dobře, tak to jsou bezmasá jídla. Slanina a klobása asi s masem mají něco společného.

Haluškám a langošům nikdy neodolám-vím, že to nesmím, ale když je miluješ tak není co řešit:-*:-*:-*

Spagetka, teraz si to plne vystihla, je to neodškriepiteľná pravda:yes::yes::-D

:-p:-p.Proti kaloricky nezdravému jídlu se dá bojovat jedině tak, že ho uvaříme a zničíme :-p;-):-D

hmmm halušky ty já můžu :-p :-p

No, Evi, je to trochu z ruky, Zlínsko, Orlová :-))Ale ikdyž jich fakt byla obrovská hromada, tohle jídlo nikdy nezbyde. Můj syn přišel na návštěvu a neobtěžoval si vzít ani talíř, jedl je z mísy( prý- to je tak akorát pro mne)no, škoda!:-(;-)

Ach..jo,Jani já měla dneska nějakou prodlouženou v práci.. a doma nic a nigggdo!!!a takový hlad a hledám a na plotně nic!!a mooožu akorát slintat do klávesnice.Moc dobréé papání.bydlíš daleko?Že bych zaskočila?:-D :-D ;-(páč mám hlad :-p

Marti, taky to sem tam dělám s flekama, je to rychlejší a taky dobré:-)

Janka, môj otecko si halušky s kapustou posypal vždy kryštálovým cukrom, on sa na teplých haluškách trocha natopil, chrumkalo to. A bolo to na počudovanie všetkých ľudí výborné:-D Ocot ale nepridával.

Terezko, neboj nic, než jsem ho tady dala, mrkla jsem na všechny halušky, co jsou tady;-) a říkám si "Terezka tady má s kysaným zelím, já dám se sladkým zelím" A zase je to trochu jinak. Zapoměla jsem tam napsat, že kdo má rád (já to tak dělám), může si dát pár kapek octu a trošku cukru.

Janka, čo je to kalorická bomba ???? Halušky sú proste halušky a sú všetky výborné U nás sa klobása nedáva, len slanina, ale zato hodne : Som rada, že si tu ten recept dala, ja až teraz vidím, že som ho tu nevložila, myslela som, že áno. Tak občas vyskúšajte aj iné halušky : http://www.toprecepty.cz/recept/1694-halusky-s-kys...
alebo http://www.toprecepty.cz/recept/1882-halusky-s-tva...
Len tak na okraj, u nás sa haluškám nárečím hovorí trepanky

Tématické fráze:
halušky se sladkým zelím, halušky se zelím, halušky s kapustou, halusky z hlavkoveho zeli, halušky, halušky s hlavkovím zelím, halušky so sladkou kapustou, halušky s hlavkoveho zeli, jak se delaji halusky, halusky recept, hlávkové zelí recepty, halusky s hlavkovou kapustou, recept halusky, halušky z hlavkovim zelim, halušky se zelím a klobáskou, výborné halušky, halušky zo sladkou kapustou, hlávkové zelí s haluškama, halušky se kapustou, co se zelím

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, brambory, zelí hlávkové, cibule, slanina, klobása pikantní, olej, kmín celý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu