Václavkový guláš
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí, nakrájenou na měsíčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 668 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,96 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 48,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky očistíme, do guláše použijeme pouze hlavičky.
Krok 2: Na oleji nebo sádle osmahneme nadrobno nakrájené cibule téměř do tmavěhněda.
Krok 3: Přisypeme mletou červenou papriku, promícháme a ihned zalijeme vývarem nebo vodou.
Krok 4: Vložíme hlavičky václavek, které necháme vcelku, jenom velké překrojíme napůl. Hodně zmenší svůj objem.
Krok 5: Přidáme špetku kmínu, sušené pokrájené feferonky a dosolíme. Povaříme cca 20 minut.
Krok 6: Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme, aby byla šťáva pěkně lesklá.
Krok 7: Podáváme s cibulí nakrájenou na měsíčky a s knedlíkem.
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
Moje poznámka
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
Nejnovější recepty
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 1 hodinou
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 21 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 21 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 21 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 21 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 43 minutami
Karamel
Kristynanelly před 2 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 2 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 3 hodinami
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 3 hodinami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 4 hodinami
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 4 hodinami
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
jarda.vcela před 4 hodinami
Tématické fráze:
úprava václavek,
zpracování václavek,
guláš z václavek,
houbový guláš z václavek,
úprava hub václavek,
václavkový guláš s masem,
guláš s václavek,
sušené václavky,
houby václavky recepty,
václavky sušení,
václakový guláš,
zpracování hub václavek,
sušení václavek,
houby vaclavky zpracovani,
váckavkový guláš,
václovkový guláš,
vyborny vaclavkovy gulaš,
jak vypadá houba václavka,
váslavkový guláš,
recepty z václavek
Suroviny:
houby václavky,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
kmín celý,
feferonky sušené,
sůl,
vývar masový,
cibule
Komentáře (29)