Letní guláš se smetanou - Halapáč jihlavskej babičky
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 864 kJ / 685 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,86 g |
| Tuky | 56,19 g |
| Vláknina | 13,62 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 988 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 27,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak ich radsej osupte.
Krok 2: Do kastrola dame rozohriat olej a poprazime na nom cibulu so stiplavou paprickou. Tento zaklad osolime, okorenime a vlozime nan zelenu fazulku. Premiesame a dolozime papriku a paradajky, resp. pasirovane paradajky. Vsetko este posolime, okorenime a podlejeme horucou vodou.
Krok 3: Dusime pod pokrievkou cca 20 minut, resp, kym nie je zelenina, obzvlast fazulka makka.
Krok 4: Pridame nakrajane huby.
Podlejeme uz len naozaj trosku a dusime nejakych 10 minut. Krok 5: Na zaver do zmotany rozslahame 1 kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme k zelenine. Nechame prevriet, dochutime sojovou omackou Kikkoman, solou, cerstvymi bylinkami. Krok 6: Ak ste masozravci, tak si mozete opiect makku udeninu a zamiesat k pokrmu, alebo polozit len vrch. Jeme s chlebom, alebo knedlou,
Podlejeme uz len naozaj trosku a dusime nejakych 10 minut. Krok 5: Na zaver do zmotany rozslahame 1 kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme k zelenine. Nechame prevriet, dochutime sojovou omackou Kikkoman, solou, cerstvymi bylinkami. Krok 6: Ak ste masozravci, tak si mozete opiect makku udeninu a zamiesat k pokrmu, alebo polozit len vrch. Jeme s chlebom, alebo knedlou,
Zveřejněno 19. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní guláš se smetanou - Halapáč jihlavskej babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kmY
Moje poznámka
Letní guláš se smetanou - Halapáč jihlavskej babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kmY
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 10 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 15 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guláš uherského grófa
PavelSt před 25 minutami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 6 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 6 hodinami
Květákové placičky
Valis před 7 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 8 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 9 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 9 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 11 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
bramborový guláš podle babičky,
bramborák pečený v troubě,
bramboráky jako od babičky,
bramboráky v troubě,
bramboráky pečené v troubě,
krajová jídla,
braboráky,
levná jídla našich babiček,
bramborák v troubě,
krajové recepty,
jak udělat bramboráky,
babického recepty,
jak udělat bramborák,
jídla v německu,
pečené bramboráky,
bramborák do trouby,
recepty krajových jídel,
bezmasité jídlo,
recept na buřguláš,
resepty
Suroviny:
lusky fazolové,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
houby čerstvé,
cibule,
chilli paprika čerstvá,
olej,
smetana na vaření,
mouka,
sůl,
pepř mletý,
omáčka sojová,
čerstvé bylinky
Komentáře (16)
Výborne jidlo :)
Ze zbytku fazolek jsem uvarila polevku http://www.toprecepty.cz/recept/13716-fazolkova-po...