Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 121 kJ / 1 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,37 g |
Tuky | 104,94 g |
Vláknina | 24,43 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 573 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 38,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, Podravku, koření na divočinu a masox.
Krok 2: Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme 60 minut na 200°C. Po hodině pečení přisypeme zelí a dopečeme (již odkryté) dalších 30 minut. Jako příloha jsou vhodné kynuté knedlíky nebo brambory.
Zveřejněno 17. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená krkovice se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lwlj
Moje poznámka
Pečená krkovice se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lwlj
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné kůže
Lahvacek před 13 minutami
Medovník originál
AndreaMachacova před 8 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 14 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 15 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 15 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 16 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 18 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 19 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 19 hodinami
Tématické fráze:
pěčená krkovice se zelím,
pečená krkovička se zelím,
krkovice se zelim,
pečená krkovice,
pecena krkovice na zeli,
pečená krkovice nejlepší recepty,
krkovice pečená se zelím,
krkovička se zelim,
krkovička pečena na zelí,
pečení krkovice,
krkovička pečená na plechu,
pečená krkovice se zelím pečená na plechu,
krkovice pecena v zelí,
pečena krkovička na zeli,
krkovička pečená se zelím,
krkovicka na zeli,
pečená krkovička,
krkovice zeli brambory recept,
krkovice recepty,
pečená krkovice s bylinkami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
sádlo,
česnek,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
sůl,
podravka,
masox,
koření na divočinu,
zelí
Komentáře (26)
Děkuju
Já si něco na způsob Podravky dělám doma, zeleninu, která je již oschlá (ne plesnivá ) usuším a rozfofruju mixerem.Přidám pepř, mletý kmin, sůl atd.,a mám svojí “Podravku“
Myslím, že tyhle zdlouhavé debaty jsou tu zbytečné.
Pokud se vám recept nelíbí, nikdo vás nenutí ho dělat.
Každý je zvyklý na něco jiného.
Já tento recept dostala od kamarádky a zkoušela jsem ho poprvé.
Třeba ho příště také udělám více ,,zdravější" a podle sebe.
Každopádně, mělo úspěch a všem chutnalo, tak jsem recept vložila.
No, to, že zde děvuchy nemají žádného recepisu ať zdravého či nezdravého ještě neznamená, že jim bude upíráno právo na komentáře, byť negativní
Zelí s výpekem je vynikající, stačí pak obyčejné brambory.
Obdobně i kuřecí stehna.