Lečo, jak ho dělám já
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s opečenou klobásou, provoněné mletou paprikou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 698 kJ / 1 840 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,72 g |
| Tuky | 110,02 g |
| Vláknina | 36,36 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 2,74 g |
| Sacharidy | 139,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo, jak ho dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l0g
Moje poznámka
Lečo, jak ho dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l0g
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 24 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 35 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 44 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělá lečo,
recept na dobré lečo,
nejlepsi leco,
nejlepší recept na lečo,
dobre lečo,
slovenske lečo,
jak na leco,
lečo s anglickou slaninou,
lečo z konzervy,
jak dělat lečo,
leco se slaninou,
dobry leco,
dobré lečo recept,
pálivé lečo,
vajecne leco,
lečo za syrova,
lečo jak ho dělám já,
lečo s noky,
lečo s nokama,
leco
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá pálivá,
rajče,
slanina,
paprika sušená sladká,
sádlo,
cibule,
vejce,
máslo,
klobása,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (33)
Podle známého: Čím hlóóópější sedlák... atd. atd. se nám urodilo hafo rajčat a teď dozrávají papriky...
Rajčata už mi lezou ušima; za kuropění je na plantáži snídám s vejci natvrdo a večeřím caprese (někdy s tvarohem)
I napadlo mi udělat lečo...
Když slyším LEČO, tak se mi automaticky vybaví "Lečo, jak ho dělám já"
Dnes jsem si postup zjednodušil: do rajčatového základu jsem vyklepl vajíčka, po chvilce přidal papriku a vajíčka nechal bez míchání srazit
Tož, dobré to bylo
Na 2 porce:
- 4 rajčata
- 4 slovenské papriky
- malý svazek jarní cibulky
- 1 PL rajčatového protlaku
- 1 KL maďarské uzené papriky
- malá nožička čabajky
- maličko oleje, sůl
Na trochu oleje do kastrolu dáme na jemné plátky nakrájenou čabajku, nakrájenou bílou část cibulky, po chvíli přidáme papriky na proužky, mícháme na prudkém plameni, přidáme uzenou papriku, rajčata na kousky, osolíme, stále mícháme, přidáme rajčatový protlak na zahuštění. Připravujeme rychle, žádné dušení na kaši. Posypeme zelenou natí cibulky a podáváme s chlebem.
Foto přidávám - zizala promine