Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 327 kJ / 78 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,10 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo-jáhlové placky s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JRXy
Moje poznámka
Bramborovo-jáhlové placky s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JRXy
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 16 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Baruska. před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 12 hodinami
Krenex
dragomirac před 14 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 14 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 14 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 15 hodinami
Tématické fráze:
jáhlové placky,
jáhly recepty,
jáhlové taštičky,
banánové lívance s jáhlovou moukou,
recepty z jáhlové mouky,
placky s povidly,
recepty s jáhlovou moukou,
bramborák recept,
jáhlové placky,
placky s povidlim,
bramborové placky s povidlím,
jáhlové lívance,
co s jáhlovou moukou,
recept s jahlovou moukou,
placky_recepty,
jahlové placky recept,
jáhly - recepty,
ryzove placky na sladko,
biskupský chlebíček bez mouky,
jáhlová mouka placky
Suroviny:
brambory,
mouka jáhlová,
sůl,
olej,
povidla švestková
Komentáře (6)
Tento recept jsem měla dlouho uložený ve složce "na vyzkoušení". Jáhlovou mouku už jsem měla koupenou, ale nechtělo se mi loupat a strouhat brambory... Až se do toho pustil mužíček.
Recept se přesouvá do stabilních receptů mé domácí kuchařské knihy.
Připadlo mi, dle pozorování, že těsto pěkně drželo, nelepilo se i se pěkně smažilo. Chuťově mi připomnělo jeden babiččin recept, co nám v dětství dělávala...
Nejvíce nám chutnaly s agávovým sirupem. Hruškovo-jablková povidla byla taky dobrá.
Na rozdíl od kupované bezlepkové směsi na lívance od Extruda není třeba rostlinné mléko - vyráběla jsem si kokosové, které máme do těsta nejradši, a není ani třeba vajec. Jen ty brambory musí nějaký dobrovolník oloupat a nastrouhat. Ještě že jsem se tak dobře vdala.