Pohanková kaše
Připravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a obsahuje velké množství cenných minerálů a vitaminů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 874 kJ / 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,20 g |
Tuky | 8,70 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 124 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 164,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
Moje poznámka
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
Nejnovější recepty
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 4 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 9 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 15 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno 5. 9. 2025 20:02:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 39 minutami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 2 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 3 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 4 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Boloňské špagety
TondaJ před 4 hodinami
Muffinkové bábovičky
trejbaljaroslav7 před 4 hodinami
Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát
janecpavel před 5 hodinami
Vločkové zdravé sušenky
zdenek.vejmola před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Katkamotloch@gmail.com před 6 hodinami
Tématické fráze:
recept na pohankovou kaši,
pohanka recepty,
jak uvařit pohankovou kaši,
pohanka lámanka příprava recepty,
kaše z pohankových vloček,
recepty z pohanky,
pohanka po sladku,
pohanka na sladko,
pohankova,
pohanková kaše s jablky,
recepty pohanka,
pohankové překvapení,
krupičková kaše,
pohanka pro kojence,
pohankové recepty,
sladká pohanka,
jak uvařit pohanku,
jak udělat pohankovou kaši,
pohanka recepty sladké,
pohankova lamanka recepty
Suroviny:
pohanka,
mléko,
sůl,
cukr,
skořice mletá,
máslo
Komentáře (14)
To co jsem si uhotovil vypadalo stejně jako na obrázku...
O kaši mám poněkud jinou představu... Když jsem přidal více mléka, tak to bylo mléko s čímsi jako broky
Omluvím se ovesné kaši za nevěru a pokorně se k ní zpět připlazím
No, asi je to v hlavě, jak říkají Angláni
tejaja: sama jsem kolikrát poznala, že...Nie všetko, čo sa píše na internete, musí byť aj pravda.....
Ale předpokládám, že náš největší producent pohankových výrobků ví, co píše. Tuhle jeho radu o termicky zpracované pohance znám a také předávám dál.
A že Karel Šmajstrlu doporučuje?
Jinak, ale na netu se fakt dočteš naprosto protichůdné informace, která že ta pohanka je lepší po zpracování - mechanicky, či termicky a každý způsob má své obhájce. Takže tady si asi bude každý myslet to své.
"Při vyloupávání pohanky ze slupky se používají dva způsoby. Lepší je mechanické loupání, kdy se pohanka loupe za studena, mechanickým obrušováním, takže nedochází k ovlivnění kvality enzymů atd…
Při loupání za tepla se zrno nejdříve napaří, zahřeje, ochladí a pak oloupe. Tento způsob ale pohanku částečně znehodnotí."
Alebo žeby šlo o reklamu?
Karel.
Jo jinak mě udivilo, že tu tak základní recept chybí