Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 743 kJ / 655 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,01 g |
Tuky | 6,60 g |
Vláknina | 9,64 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 125,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šimlena s halečkami (studená povidlová omáčka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJMO
Moje poznámka
Šimlena s halečkami (studená povidlová omáčka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJMO
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 3 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 3 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 4 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 4 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 2 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 2 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 2 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 2 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 3 hodinami
Jablkový perník
collins před 4 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 6 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 8 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 9 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 9 hodinami
Tématické fráze:
vánoční povidlová omáčka,
slezská černá omáčka,
povidlova omacka s orechy,
černé halečky,
švestkova omáčka šimlena,
vanoční šimlená,
kynute knedliky šimlena,
cerna omacka vanoce lidovy název,
šimlrna,
slezská černá sladká omáčka - recept,
studená švestková omáčka recept,
příprava vánoční povidlové omáčky,
sladka omačka šimlena,
vánoční omáčka za studena,
povidlova omacka sladká,
povidlova vanocni omáčka,
vánoční povidlova černá omáčka,
sladká povidlova omáčka,
omacky k zebrum,
studená omáčka z povidel mléka
Suroviny:
mléko,
povidla švestková,
cukr,
perník strouhaný,
brambory,
mouka hrubá,
sůl
Komentáře (15)
Šimlena s halečkami, ale povidlovou omáčku máme moc rádi
yanull: díky za příspěvek, moc mě potěšil,
„Halečky", klobásy s černou máčkou, zelí a kobzole, toť národní pokrm Slezáků. Halečky, dále od hranic v Prusku „kluśky" zvané, přikusují se k většině jídel. Ječné halečky jsou daleko oblíbenější než ze žitné mouky. Halečky mohou se nadíti slívami, třešněmi, jablky, hruškami, podle čehož dostávají jména; též se jen omastí a pak jedí.
A název se mi taky moc líbí, slyším to poprvé...holt rozená Středočeška, no..