Pohankový chléb
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové mouky potřeba trpělivosti kvůli dlouhému kynutí, odmění se vám vynikající chutí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 530 kJ / 2 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,73 g |
Tuky | 35,15 g |
Vláknina | 39,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,05 g |
Sacharidy | 410,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohankový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgy1
Moje poznámka
Pohankový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgy1
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 3 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 4 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 4 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - nejlepší co známe
LucaKnobloch před 1 hodinou
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 3 hodinami
Maková náplň
lucyb před 5 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 5 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 5 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kamilchen před 8 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 8 hodinami
Meruňkové nanuky
Cejenka před 8 hodinami
Bramborové šišky
cherst před 8 hodinami
Tématické fráze:
pohankový chléb,
pohankový chléb,
pohankový chléb recept,
pohankovy chleba,
recept na pohankový chleba,
recept na pohankový chléb,
pohankovy chleba recept,
pohankový domácí chleba,
pohankovy chleba z psyllium recepty.cz,
domácí pohankovy chleb,
bezlepkový pohankový chleba recept,
recept na chleba,
recept na pohankovy chle,
nekynutý chléb pohankový,
recept pohankový chléb,
pohankový chléb kváskový recept,
pohankový domácí chléb,
bezlepkový pohankový chléb recept,
domácí pohankový chleba,
chleba z pohankové mouky
Suroviny:
mouka pohanková,
sůl,
kmín celý,
psylia,
slunečnice loupaná,
semínka dýňová,
semínka sezamová,
voda
Komentáře (70)
Urobila som 2 chleby, presne s rovnakým množstvom všetkých surovín, iba jeden bol z ražnej múky a druhý z pšeničnej celozrnnej múky. Výsledok síce jediteľný, ale nebolo to ono. Chlieb z ražnej múky bol "vlhký" a trocha ťažký. Z celozrnnej múky to bolo dobré, ale nie tak, ako z pohánkovej. Takže zostávam pri pohánkovom chlebe a z ražnej a ostatých múk budem robiť klasickým postupom.
Inak, ja si múky - pohánkovú, ražnú. celozrnnú pšeničnú, grahamovú pšeničnú a makovú, potom pohánku, kuskus, pšeno, sóju objednávam priamo z mlyna v 5 kg balení v plátených vreckách, už roky. Som s nimi veľmi spokojná. Objednám a kuriér mi to donesie až pred dvere.
Pšenovú múku som ešte nemala, ale pri najbližšej objednávke si ju kúpim.
www.mlyn-zrno.sk/
Inak ešte doplním, že tieto prirodzene bezlepkové chlebíky by chceli nejakú osvetu. Nie som síce celiatik, ale už som párkrát piekol z bezlepkovej zmesi z obchodu, ktorá bola plná škrobu a chuť mala takmer nijakú - tento pohánkový je úplne iná kategória
Žil som 2 roky v Moldavsku a tam pohánka suverénne vyhráva aj nad ryžou v reštauráciách, čo je u nás nepredstaviteľné. A podobne je to s inými surovinami - fermentovaná zelenina, klíčky, kefír, čierna reďkovka a pod. na ktoré oni po svojich starých mamách nezabudli. Len my tu globalizovaní sme na ne zabudli a teraz ich znova ťažko objavujeme
Inak som veľmi rada, že ste s chlebom spokojný.
www.facebook.com/photo.php?fbid=2311495868885229&set=p.2311495868885229&type=3&theater
Ja jeste pridavam na drobno nakrajenou cibuli,at z nej mame chleb cibulovy..
PS:Vic takovych zdravych receptu,ktere chutnaji
Recept znám původně od pana Šmajstrly http://www.pohankovymlyn.com/pohankovy-chleba-z-kr..., který v závěru uvádí zajímavou poznámku - že chleba nelze udělat z čínské pohanky. (Netuším proč.)
Tenhle chleba jsme ochutnávali přímo od pana Šmajstrly, na slavnostech chleba - byla to Pekařská sobota v Rožnově pod radhoštěm
Ďakujem, pochvala od teba poteší dvojnásobne.
K receptu nejsou žádné komentáře.
K receptu nejsou žádné komentáře.