Suroviny
Porce: 2 - 3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 052 kJ / 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,63 g |
Tuky | 14,04 g |
Vláknina | 5,16 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 21,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Baklažán narežeme na kocky a na oleji orestujeme. Podlejeme lyžicou vody a podusíme, kým baklažán nezosklovatie (asi 5 min). Tekutina musí byť úplne vyvarená. Odstavime, pridáme prelisovaný cesnak, postriekame octom a osolíme. Jemne premiešame a uložíme aspoň na 2 hod do chladu.
Krok 2: Potom k baklažánu pridáme nakrájané paradajky a nasekanú čerstvú bazalku.
Krok 3: Pred podávaním polejeme šalát jogurtom.
Zveřejněno 15. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Doj6
Moje poznámka
Lilkový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Doj6
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 57 minutami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 19 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 1 hodinou
Loštická cibulačka
Sahula před 9 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 10 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 10 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 11 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 11 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 13 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 14 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 14 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 15 hodinami
Tématické fráze:
lilkový salát ze se zeleninou,
lilkový salát recept,
lilkový salát,
recept salat
Suroviny:
lilek,
rajče,
olej olivový,
ocet vinný červený,
česnek,
jogurt,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (5)