Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli con carne (veganské)

Tradiční chilli con carne z fazolí a masa můžeme pro odlehčení připravit i v čistě rostlinné verzi. Tato varianta z cizrny je stejně sytá, voňavá a plná chuti. Skvěle zahřeje, zasytí a přitom je zdravější a překvapivě jednoduchá na přípravu.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petras namaste Petras namaste

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 960 kJ /
1 424 kcal
Bílkoviny46,37 g
Tuky18,72 g
Vláknina35,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,70 g
Sacharidy251,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu zalijeme vodou a necháme několik hodin, ideálně přes noc, nabobtnat. Poté vodu slijeme, cizrnu propláchneme a uvaříme v čisté vodě doměkka. Krok 2: Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a papriku očistíme a nakrájíme na malé kousky. Uvařenou cizrnu scedíme. Krok 3: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s mrkví. Poté přidáme nakrájený česnek, mletou papriku, římský kmín a chviličku osmahneme, abychom uvolnili aroma. Zalijeme konzervovanými rajčaty nebo passatou a přidáme cizrnu. Asi 15 minut povaříme. Krok 4: Poté přidáme nakrájenou červenou papriku, kukuřici, kakao (nebo čokoládu), chilli a lahůdkové droždí. Ještě chvilku povaříme a nakonec dochutíme oreganem, solí a pepřem.

TIP: Cizrna a její uplatnění v kuchyni

Zveřejněno 11. 5. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PEDA

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PEDA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Recept výborný, ale název je poněkud žertovný. "Chilli con carne" je v překladu doslova čili s masem (v původním receptu bylo zpravidla vepřové). Jídlo bych spíše nazval "veganské chilli", to by nikoho neuvedlo v omyl.

Vynikající :yes: velmi chutnalo :-)

Mafia: To mě moc těší :-).

Bylo to moc dobré :yes: K tomu jsme upekli chia bezlepkové krekry a skvěle to spolu ladilo. Díky za recept :-)

Iveta76: Děkuji, jsem ráda, že chutnalo. Ty krekry zní skvěle :yes:

Tématické fráze:
vegetariánské chilli con carne, chilli con carne vegetariánské, vegetarianské chili con carne, bezmasé chilli con carne, chilli con carne s cizrnou, veganské recepty, cizrna chili, chili con carne z cizrny, cili kon chilli con carne, recept na čili kon karne, vegetarianské chilli con con carne, recepty cuketa chilli con carne, vegantske chilli con carne recept, cilli con carne s cizrnou, chilli con carne s cuketou, cizrnove cili kon karne, chilli con carne recept, zdravé chilli con carne, chili con carne vegetarian recept, chilli con carne cizrny

Suroviny:
cizrna, rajče loupané, vývar zeleninový, kukuřice sterilovaná, paprika čerstvá červená, mrkev, cibule, česnek, droždí lahůdkové, kakao, paprika sušená sladká, římský kmín mletý, koření oregáno sušené, chilli, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]