Marcipánová hmota - varna
Tato potahovací hmota na dorty je jednoduchou a dostupnou náhradou marcipánu. Stačí pár základních surovin a mandlová tresť. Výsledkem je pružná hmota, která skvěle drží tvar, takže s ní snadno ozdobíte dort jako profík.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 818 kJ / 3 064 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,74 g |
| Tuky | 60,40 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 179 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 610,06 g |
Postup přípravy
Prosátý cukr a tresť zapracujeme to těsta, tak aby vznikla hladká hmota. Krok 4: Vzniklou hmotu barvíme potravinářskými barvami. Pokud používáme práškové, rozmícháme je v kapce vody a pak přidáme do hmoty. Krok 5: Při potahování dortu si připravíme 2 kusy potravinářské folie, hmotu mezi ně vložíme a vyválíme. Poté odstraníme horní fólii a na dolní fólii vyválený plát přeneseme na dort. Tak zabráníme potrhání hmoty při přenášení.
Zveřejněno 16. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Moje poznámka
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 17 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 19 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 21 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno 2. 11. 2025 06:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 10 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 11 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 11 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 12 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 12 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 13 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 13 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 13 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 13 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
marcipánové figurky prodej,
jak pracovat s marcipánem,
recept na marcipánovou hmotu,
potahová hmota varna,
potahovací hmota ze sušeného mléka,
mandlová hmota,
výroba marcipánu recept,
recept na vyrobu potahovaneho marcipanu,
kde koupit marcipánovou hmotu,
marcipánové figurky domácí výroba,
marcipánové figurky recept,
nejlepší potahovací hmota,
marcipánové figurky na dort koupit,
marcipánová hmota na dorty,
marcipanova potahovací hmota na dorty recept,
recept na marcipánovou potahovací a modelovací hmotu,
výroba mandlové hmoty,
kde koupit marcipán,
marcipanova hmota na dort,
nahrazka marcipanu
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka hladká,
voda,
máslo,
tresť mandlová sladká
Komentáře (134)
No, na rozdíl od pravého másla v surovinách se zde jedná o nepravý marcipán, že
anush:
S vaším dotazem to souvisí pouze okrajově, ale třeba někdy dostanete chuť na PRAVÝ marcipán a dort podle odkazu je opravdová špica
https://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort...
Anna