Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové „chipsy“

Pokud milujete chipsy, ale zároveň si hlídáte kalorie a chcete je vyměnit za něco zdravějšího, můžete vyzkoušet tyto „chipsy“ z cukety. Stačí je jen namočit do vajíčka a obalit v kořeněné strouhance s parmezánem. Díky pečení v troubě jsou bez tuku.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cukety omyjeme, neloupeme. Nakrájíme je na tenké plátky (asi 2 mm). Krok 2: Troubu předehřejeme na 230 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Smícháme strouhanku, strouhaný parmezán, nasekanou bazalku, sušený česnek a chilli vločky. Krok 4: Vejce rozkvedláme se solí a pepřem. Plátky cuket namočíme ve vejcích a obalíme v sýrové směsi. Klademe na plech a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut do křupava. Krok 5: Podáváme s jogurtovým dipem dle chuti.

TIP: Jak udělat česnekový dip

Zveřejněno 18. 7. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové „chipsy“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rl0k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové „chipsy“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rl0k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

velká dobrota:yes:

rprenosilova: To mám radost, děkuji :-K

Tohle mi uteklo, když jsme byli na dovolené :-O. To určitě vyzkouším :-p:yes:

Tohle vypadá velmi zajímavě, určitě lepší domácí výroba než klasika brambůrky:-):yes:

A já už nevěděla co dělat z těch cuket:-! Dík za nápad určitě vyzkouším:-)

Děkuji všem, komu se recept líbí :-K

Moc pěkné <3, určitě vyzkouším :yes:

Jarko, ty chipsy vypadají dobře a když je nadúroda cuket, je to dobrý nápad :yes:

Tohle určitě vyzkouším<3:yes::yes:

Tématické fráze:
cuketové chipsy, cuketové brambůrky, chipsy z cukety, cuketové chipsy s parmazánem, cuketové chipsy v troubě, domácí cuketové chipsy, cuketové chipsy recept, cuketove cipsy, recept na cuketové chipsy, chipsi z cukety, bramburky z cukety, cuketové šipsy, cuketové chipsi, cuketové chipsy s parmezánem, cuketové čipsi, cuketove lupinky, recepty cuketové chipsy, cuketové placičky brambůrky, chipsy s cukety, cuketové chypsy

Suroviny:
cuketa, strouhanka, sýr parmazán strouhaný, vejce, bazalka čerstvá, česnek sušený, vločky chilli, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu