Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová polévka s nudlemi

Snad nejoblíbenější dětská polévka, rajčatová s domácími nudlemi. Zeleninový základ dává polévce skvělou chuť a domácí nudle se k ní skvěle hodí. Vaše děti budou z polévky nadšené a možná nezůstanou jen u jednoho talíře.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 732 kJ /
414 kcal
Bílkoviny12,68 g
Tuky2,62 g
Vláknina25,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy73,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vysokém hrnci rozehřejeme olej a usmažíme na něm cibuli dosklovata. Přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a restujeme asi 2 minuty. Poté zaprášíme moukou a mícháme, až se vytvoří světlá jíška. Krok 2: Zalijeme vývarem a přidáme zavařená nebo rozmixovaná rajčata. Důkladně rozmícháme, osolíme, přidáme koření, trošku osladíme a necháme alespoň 30 minut provařit. Poté polévku přepasírujeme, dosolíme, dosladíme a naléváme na talíř. Krok 3: Ještě přidáme předem uvařené a propláchnuté nudle. Můžeme je také rovnou zamíchat do hrnce s polévkou.

Zveřejněno 25. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Rajčata zavařuji v létě při každoroční nadúrodě nebo je rozmixované mrazím a tak do polévky nepoužívám rajčatový protlak, protože je jako z čerstvých a není ho třeba. Včera jsme ji měli k večeři a byla hned pryč. I prckové snědli dohromady 2 velké talíře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwQR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwQR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Simona Skolakova: to jsi míchala kolotočem v rokli, ne😉? Zavařit mě jí ještě nenapadlo, děkuju za tip:-K

mirca75: Mirko musela jsem jim dát ještě domů,dělala jsem asi 4 litry,jinou nedělám ale tvoje je opravdu luxus!!A rajčat mám hafo už jsem jeden rok dělala a zavařila hotovou polévku do sklenic a v zimě super!!!Díky za receptík!!!!:-K

Simona Skolakova:
Moc děkuju za pochvalu🌺. U nás už dlouho nebyla, tak děkuju za připomenutí. My dnes měli z čerstých rajčat rajskou omáčku😉

Výborná polévka vnučky jí milují,dnes jsem vařila a jistě ještě budu,máme mnoho krásných rajčat:-K

Dělávám velmi podobně, hlavně pokud mám nadúrodu rajčat. Taky je zavařuju a nebo zamrazím pyré k dalšímu použití. :-K

Rajskou polévku máme rádi, z kořenové zeleniny dávám jenom celer, větší kousek,zavařuji domácím strouháním, navrch celerovou nať a někdy strouhaný parmazán

Super,miluji rajskou polévku !:yes:

mirca75: Mirčo dnes jsem si vybrala tvou polévku a je výborná,díky za receptík;-):yes::yes:

Já ještě posypu sýrem ;-)

Hrabje.bas 6. 8. 2016 20:48
No tak to je ŠLENDRIÁN.

Vynikající dávám bodík

:yes: výborná, jen místo nudlí jsme měli písmenka ;-);-):-p:-p:-p

Taková dobrota na mě koukla z náhodných;-):-))+12:-pNudle v rajské miluju a na talíři si já polévku ještě trošku víc přicukruju,mňam:-8

Tématické fráze:
rajčatová polévka z protlaku, rajská polévka s nudlemi, rajčatová polévka z čerstvých rajčat, rajská polévka z protlaku nudlemi, wwwprostreno.cz, rajcatova polívka, domací rajčatová polévka, rajská polévka z domácích rajčat, rajcatova polevka, italská polévka s nudlemi, rajčatová polévka top recepty, rajská polévka ze zavařených rajčat, rajská polévka z rajčat, rajská polévka z mražených rajčat, rajska polivka, rajská polévka s nudlema, wwwprostreno, nudle do polévky, polevka z rajčat, rajčatová polévka recept

Suroviny:
rajče, olej, cibule, mrkev, petržel, celer, mouka hladká, vývar masový, sůl, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, skořice celá, cukr, nudle

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu