Okurkovo-šruchový salát
Šrucha zelná, nebo také portulák, je šťavnatá rostlina, jemné až nakyslé chuti. Má své využití i v kuchyni, můžeme ji přidat do salátu, nebo jako koření do polévky. Kombinace okurek, šruchy a zakysané smetany, je příjemně osvěžující.
Postup přípravy
Krok 1: Šruchu - mladé rastliny alebo koncové časti umyjeme, prekrájame.
Krok 2: Očistené uhorky pokrájame .
Krok 3: Uhorky, šruchu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, premiešame so smotanou. Kto má rád, pridá kôpor.
Zveřejněno 25. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Moje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 6 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 12 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 12 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Tématické fráze:
indigrience,
okurkovozelny salat,
salát majdalénka
Suroviny:
okurka čerstvá,
šrucha zelná,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
citron,
kopr
Komentáře (12)