Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 410 kJ / 98 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,24 g |
Tuky | 0,89 g |
Vláknina | 8,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 17,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy révy spaříme vroucí vodou (ztmavnou) a necháme okapat.
Rýži osolíme, zalijeme vodou a předvaříme asi 10 minut.
Scedíme přebytečnou vodu, rýži ochutíme nakrájenou cibulkou a cibulí, pepřem a nasekanými bylinkami. Krok 2: Na dlaň položíme list révy žilnatinou nahoru a stopkou od sebe, odstraníme stopku, na kraj dáme trochu rýže.
Překlopíme kraje přes náplň a směrem od sebe vytvoříme závitek. Já jsem se zavinováním zpočátku trošku zápasila, na Youtube určitě najdete nějaké hezké video, jak se listy zamotávají, já jsem neměla přístup k netu. Krok 3: Do hrnce nalijeme trochu oleje, závitky klademe těsně k sobě. Po naplnění na závitky vymačkáme šťávu z 1 citronu, dolijeme vodou, aby byly závitky téměř zakryté, zatížíme talířem a dusíme na mírném plameni 20-30 minut.
Podáváme v pokojové teplotě s jogurtovým dresinkem a případně pečivem.
Rýži osolíme, zalijeme vodou a předvaříme asi 10 minut.
Scedíme přebytečnou vodu, rýži ochutíme nakrájenou cibulkou a cibulí, pepřem a nasekanými bylinkami. Krok 2: Na dlaň položíme list révy žilnatinou nahoru a stopkou od sebe, odstraníme stopku, na kraj dáme trochu rýže.
Překlopíme kraje přes náplň a směrem od sebe vytvoříme závitek. Já jsem se zavinováním zpočátku trošku zápasila, na Youtube určitě najdete nějaké hezké video, jak se listy zamotávají, já jsem neměla přístup k netu. Krok 3: Do hrnce nalijeme trochu oleje, závitky klademe těsně k sobě. Po naplnění na závitky vymačkáme šťávu z 1 citronu, dolijeme vodou, aby byly závitky téměř zakryté, zatížíme talířem a dusíme na mírném plameni 20-30 minut.
Podáváme v pokojové teplotě s jogurtovým dresinkem a případně pečivem.
Zveřejněno 6. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dolmades, jak je dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EVQY
Moje poznámka
Dolmades, jak je dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EVQY
Nejnovější recepty
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 10 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 10 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 13 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 3 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 7 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 7 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 7 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 7 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 8 hodinami
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
VeronikaRob před 9 hodinami
Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou
petrp před 9 hodinami
Tématické fráze:
dolmates recept,
bezmasé recepty,
řecký dolmades fotografie,
dolmados,
dolmados recepty,
domades,
domades recept,
recept dolmades závitky vinné listy,
recept na recke dolmades
Suroviny:
cibule,
cibulka,
koření oregáno,
pepř,
olej olivový,
citron,
jogurt řecký
Komentáře (4)