Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 410 kJ / 98 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,24 g |
| Tuky | 0,89 g |
| Vláknina | 8,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 17,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy révy spaříme vroucí vodou (ztmavnou) a necháme okapat.
Rýži osolíme, zalijeme vodou a předvaříme asi 10 minut.
Scedíme přebytečnou vodu, rýži ochutíme nakrájenou cibulkou a cibulí, pepřem a nasekanými bylinkami. Krok 2: Na dlaň položíme list révy žilnatinou nahoru a stopkou od sebe, odstraníme stopku, na kraj dáme trochu rýže.
Překlopíme kraje přes náplň a směrem od sebe vytvoříme závitek. Já jsem se zavinováním zpočátku trošku zápasila, na Youtube určitě najdete nějaké hezké video, jak se listy zamotávají, já jsem neměla přístup k netu. Krok 3: Do hrnce nalijeme trochu oleje, závitky klademe těsně k sobě. Po naplnění na závitky vymačkáme šťávu z 1 citronu, dolijeme vodou, aby byly závitky téměř zakryté, zatížíme talířem a dusíme na mírném plameni 20-30 minut.
Podáváme v pokojové teplotě s jogurtovým dresinkem a případně pečivem.
Rýži osolíme, zalijeme vodou a předvaříme asi 10 minut.
Scedíme přebytečnou vodu, rýži ochutíme nakrájenou cibulkou a cibulí, pepřem a nasekanými bylinkami. Krok 2: Na dlaň položíme list révy žilnatinou nahoru a stopkou od sebe, odstraníme stopku, na kraj dáme trochu rýže.
Překlopíme kraje přes náplň a směrem od sebe vytvoříme závitek. Já jsem se zavinováním zpočátku trošku zápasila, na Youtube určitě najdete nějaké hezké video, jak se listy zamotávají, já jsem neměla přístup k netu. Krok 3: Do hrnce nalijeme trochu oleje, závitky klademe těsně k sobě. Po naplnění na závitky vymačkáme šťávu z 1 citronu, dolijeme vodou, aby byly závitky téměř zakryté, zatížíme talířem a dusíme na mírném plameni 20-30 minut.
Podáváme v pokojové teplotě s jogurtovým dresinkem a případně pečivem.
Zveřejněno 6. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dolmades, jak je dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EVQY
Moje poznámka
Dolmades, jak je dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EVQY
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 44 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
dolmates recept,
bezmasé recepty,
řecký dolmades fotografie,
dolmados,
dolmados recepty,
domades,
domades recept,
recept dolmades závitky vinné listy,
recept na recke dolmades
Suroviny:
cibule,
cibulka,
koření oregáno,
pepř,
olej olivový,
citron,
jogurt řecký
Komentáře (4)