Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 380 kJ / 8 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,86 g |
Tuky | 473,32 g |
Vláknina | 28,10 g |
Cholesterol | 1,82 g |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 893,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do studeného mléka nadrobte droždí a metličkou vmíchejte vejce a žloutky. Zvlášť v míse promíchejte mouku s cukrem a solí, přidejte nastrouhané máslo a vaječnou směs. Zadělejte těsto, zakryjte folií a uložte do druhého dne v lednici.
Krok 2: Druhý den těsto lehce rukou přepracujte a rozdělte na 4 díly. Tři díly odložte zpět do chladu a postupně je odebírejte.
Díl těsta vždy rozválejte na sílu 4 mm a vypíchněte formičkou kolečka o průměru 3-4 cm. Na každý pomocí sáčku s hladkou trubičkou naneste trochu tvarohové náplně, vtlačte rozinku nabobtnalou v rumu a vše do plátku těsta zabalte. Krok 3: Na tvarohovou náplň si vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr a citronovou kůru a nakonec tuto pěnu lehce vařečkou zamíchejte do tvarohu promíchaného vidličkou. Krok 4: Drobné bochánky pokládejte spojem dolů na pečícím papírem vyložený plech a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C mírně do růžova asi 8-10 minut. Krok 5: Ještě horké je po jednom smočte v rumu smíchaném s rozehřátým máslem a a hned je obalte ve směsi strouhaných ořechů s cukrem.
Díl těsta vždy rozválejte na sílu 4 mm a vypíchněte formičkou kolečka o průměru 3-4 cm. Na každý pomocí sáčku s hladkou trubičkou naneste trochu tvarohové náplně, vtlačte rozinku nabobtnalou v rumu a vše do plátku těsta zabalte. Krok 3: Na tvarohovou náplň si vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr a citronovou kůru a nakonec tuto pěnu lehce vařečkou zamíchejte do tvarohu promíchaného vidličkou. Krok 4: Drobné bochánky pokládejte spojem dolů na pečícím papírem vyložený plech a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C mírně do růžova asi 8-10 minut. Krok 5: Ještě horké je po jednom smočte v rumu smíchaném s rozehřátým máslem a a hned je obalte ve směsi strouhaných ořechů s cukrem.
Zveřejněno 13. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčky nebesky nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0BB
Moje poznámka
Koláčky nebesky nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0BB
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 minutami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 3 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 3 hodinami
Tématické fráze:
nadychane kolace,
nebesky dobré,
nebeský perník,
nebeský nadýchaný perník,
nadýchané tvarohové koláče,
jak se pečou mraky,
svatečni kolače mekke druhy den,
koláče nadýchané,
kolacky,
japonske nadychané kolace,
nadychana tvarohova buchta,
nadychane moravske kolace,
nadychany tvarohový koláč z piskotoveho těsta,
jaké se pečou koláčky na moravě,
nadychane mraky buchta,
jak zdobit koláče,
svatecni nadychany pernik,
jemné nadýchané koláčky,
nadýchané tvarohové muffiny,
jak zdobit kolacky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
droždí,
mléko,
sůl,
tvaroh,
bílek,
cukr krupice,
citron,
rozinky v rumu,
máslo,
rum,
ořechy strouhané,
cukr moučkový
Komentáře (4)