Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z červené čočky

Luštěninová polévka z červené čočky je skvělá na zahřátí. Je plná potřebné vlákniny. Příprava je opravdu velmi jednoduchá a rychlá, a zvládne ji každý začátečník. Koření můžeme případně ještě doplnit dle vlastní chuti.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hadikuze

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Česnek, cibuli, zeleninu a brambory oloupeme. Česnek prolisujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Zeleninu a brambory nakrájíme na menší kostky. Čočku propláchneme. Krok 2: Na másle a olivovém oleji osmažíme cibulku a prolisovaný česnek, přidáme červenou čočku a zalijeme vodou. Krok 3: Dále přidáme bujón (nemusí být), na kostky nakrájenou zeleninu, brambor a nakonec přidáme koření a necháme povařit asi 15-20 minut, dokud se čočka nerozpadne a nezahustí polévku. Krok 4: Poté přidáme podle potřeby sůl, pepř a ocet.

TIP: Červená čočka je luštěnina plná zdraví a energie

Zveřejněno 5. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Polévka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5RV

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Polévka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5RV

Marie

Komentáře (5)

polievku z cervenej sosovice robievam,ale este som nerobila so zemiakmi,tak musim vyskusat,urcite mi bude chutit.:yes::yes::yes:

Mne stačí len majoránka a cesnak k dochuteniu...

Dobrá polievka:yes:, ale bujón som nedávala. Výborne ju ochutila majoránka, ktorou som nešetrila, mám ju rada ;-):-) Zase som síce bola za Popolušku, ale to je môj problém :-D:-D Ozaj chutná polievka :yes:;-)

Udělám si ji. Děkuji za připomenutí:-p

Tématické fráze:
polévka z červené čočky, čočka červená recepty polévka, polévka z červené čočky recept, recepty z červené čočky, polévka z červ čočky, polévka z červ.čočky, recept polévka z červené čočky, ppolévka z červ. čočky, červená čočka polévka, polévka z červ. červené čočky, top recepty polevka z cervene cocky, recept z červené čočky, polévka s červené čočky, cockova polevka cerv z červené čočky, recepty červená čočka, polévka s červenou čočkou, čočková polévka z červené čočky, polevka z cervene cocky., pokrmy z cervene cocky, recept polévka z červ.čočky

Suroviny:
čočka červená, cibule, česnek, mrkev, petržel, brambory, bujón zeleninový, máslo, olej olivový, bobkový list, pepř, koření nové koření, libeček, majoránka, sůl, pepř mletý, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]