Tlačenka ve sklenici
Tlačenka s octem a cibulí je skvělá čerstvá. Avšak my ji můžeme připravit i do zásoby a zavařit ve sklenicích. Na kousky nakrájené maso a pomleté kůže smícháme s kořením a vývarem. Uvařenou směs pak nadávkujeme do sklenic a zavaříme.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 412 kJ / 12 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 873,80 g |
Tuky | 950,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 6,21 g |
Sodík | 1,45 g |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tlačenka ve sklenici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1k63
Moje poznámka
Tlačenka ve sklenici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1k63
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 3 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 17 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 18 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
zavařování tlačenky do sklenic,
zavařovani tlačenky,
zavařená tlačenka,
jak uchovat tlačenku,
jak zavařit tlačenku,
tlačenka,
zavarovani tlačenka,
tlačenka do mrazáku,
tlačenka v mrazáku,
tlačenka zavařování,
tlačenka ve sklenicích,
jak zavařovat tlačenku,
uchovani tlačenky,
zavařovací sklenice na tlačenku,
tlačenka zavařená,
tlačenka z mrazáku,
zavarena domaci tlacenka,
domácí tlačenka ve sklenici,
salámová tlačenka,
domácí tlačenka zavařená
Suroviny:
hlava vepřová,
koleno vepřové,
plec vepřová,
kůže vepřová,
maso vepřové,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek
Komentáře (24)
Rád si ji po troškách, po jedné sklenici udělám a půjde to bez sterilace.
Děkuju moc, bod už jsem přidal.
To nemá chybu. Tlačenku také děláme, jen ji dáváme do salámových střev a pokud je tlačenky více, tak do mrazáku.Tlačenky jsou menší a rychleji se po rozmrazení spotřebují.
Milan P.
Člověk se stále učí. Zdraví Vás , Milan P.
Bude třeba pořádně využít tohle zimní období.....venku je parádně chladno, v kuchyni "přeslazeno" od chystaného cukroví a nám si v lednici hoví kus plecka na domácí šunku...
http://www.labuznik.cz/recept/ryze-s-tlacenkou-tak...
(my sme doma kedysi dávali tlačenku do plechoviek, otec konzervoval...)
yanull: Tlačenkové rizoto jsem zkusila kdysi z nevědomosti, nesetkalo se s úspěchem. Raději to, co je pro studenou kuchyni, necpu do teplých jídel